Angelina Jolie in de nieuwe ‘Kung Fu Panda’

Door De Redactie
Vanaf vandaag, 15 juni 2011, is Kung Fu Panda 2 te zien in onze bioscopen. De film vertelt het verhaal van Po (Jack Black) wiens droom is uitgekomen nu hij De Drakenkrijger is, en de Vredesvallei beschermt samen met zijn vrienden en andere Kung Fu meesters, De Vurige Vijf - Tijger, Kraan, Mantis, Adder en Monkie. Zijn nieuw leventje verandert volledig als een nare tegenstander met een geheim wapen China probeert te veroveren en een einde wil maken aan Kung Fu.


Angelina Jolie speelt de rol van Tijger, een van de Vurige Vijf, en maakte daarom even tijd voor een interview. Angelina stal trouwens ook samen met haar man Brad Pitt de show op de wereldpremière van Kung Fu Panda 2 in L.A. Wij maakten voor jullie een fotospecial van het evenement en een voorproefje van de film...

Vanaf vandaag, 15 juni 2011, is Kung Fu Panda 2 te zien in onze bioscopen. De film vertelt het verhaal van Po (Jack Black) wiens droom is uitgekomen nu hij De Drakenkrijger is, en de Vredesvallei beschermt samen met zijn vrienden en andere Kung Fu meesters, De Vurige Vijf – Tijger, Kraan, Mantis, Adder en Monkie. Zijn nieuw leventje verandert volledig als een nare tegenstander met een geheim wapen China probeert te veroveren en een einde wil maken aan Kung Fu.

Angelina Jolie speelt de rol van Tijger, een van de Vurige Vijf, en maakte daarom even tijd voor een interview. Angelina stal trouwens ook samen met haar man Brad Pitt de show op de wereldpremière van Kung Fu Panda 2 in L.A. Wij maakten voor jullie een fotospecial van het evenement en een voorproefje van de film…

Dit is de tweede Kung Fu Panda die uitkomt waar jij de rol van Tijger in vertolkt, hoe is het om weer terug te zijn in vergelijking met de vorige?

Angelina Jolie: “Ik vond het de tweede keer, ook om terug te komen, een stuk leuker, omdat we elkaar al allemaal goed kenden en onze personages ook al een geschiedenis hadden. Maar sowieso is Tijger echt een van mijn favoriete personages die ik ooit heb gespeeld.”

De film Kung Fu Panda 2 wordt in veel landen nagesynchroniseerd. Wat vind je ervan dat je een film aan het promoten bent waar je in veel landen geen deel van bent?

“(lacht) Nou, we hebben al onze tegenhangers uit andere landen ontmoet en hierdoor is het net een familie geworden. Er is een familie van Tijgers, Mantissen en Po’s en zo voelt het juist heel fijn en helemaal niet alsof we allemaal los van elkaar staan.”

In de film is Po’s vader een gans en daarom weten we dat Po is geadopteerd. In de eerste film werd daar eigenlijk nauwelijks op ingegaan, maar in de tweede wel. Wat vind je van de manier dat er naar kinderen toe over adoptie gecommuniceerd is?

“Ik heb mijn gezin meegenomen naar de film en ze vonden hem geweldig en we hebben erg gelachen. Ik vroeg mij af of ze mij nog vragen zouden stellen over het adoptiegedeelte, maar omdat woorden als ‘adoptie’ en ‘weeshuis’ blije woorden zijn in ons gezin en zij gewend zijn aan deze gesprekken vonden ze het alleen maar leuker en waren ze ook trots dat ze meer zoals Po waren.

Het leuke aan dit verhaal is dat het een aantal erg sterke berichten heeft, waarvan de eerste is dat je kan zijn wat je wil en dat het niet uitmaakt hoe je eruit ziet of waar je vandaan komt. Dit geeft je een gevoel van zelfvertrouwen in het vinden van jezelf en het geeft een gevoel dat het niet uitmaakt wat je hebt meegemaakt in je jeugd, het gaat erom wie je kiest te zijn in het leven. In deze film ging het ook heel erg om familie, en dat aan het einde van de dag daar de liefde zit. Dit zijn allemaal best zware onderwerpen en het is geweldig dat we die in deze film kunnen behandelen.”

Heb je het gevoel dat je meer geïnteresseerd bent in films zoals Kung Fu Panda, omdat je thuis zes kinderen hebt?

“Ik denk dat we vanbinnen allemaal eigenlijk grote kinderen zijn en allemaal willen spelen en daarom vinden we het allemaal ook zo leuk om dit soort films te doen. Maar zeker, omdat mijn kinderen zo’n grote leeftijdsgroep hebben, van 2 tot 10 jaar, was dit een goede kans om iets te doen wat we allemaal leuk vonden en daarom, toen ik aan de film werkte, deed ik het ook voor hen.”

Kung Fu Panda is eigenlijk een film met veel geweld erin. Hoe vindt u, als moeder, dat kinderen hiermee in aanraking moeten komen?

“Ik denk dat je allereerst je kinderen goed moet kennen. Het ene kind is er eerder klaar voor dan de andere en sommigen begrijpen het ook eerder dan de anderen. Ik zie deze film werkelijk niet als te gewelddadig, integendeel zelfs. Alles in Kung Fu gaat om het vinden van de kalmte in jezelf en de vijand te verslaan door zijn negatieve energie terug te kaatsen in plaats van meer geweld te gebruiken. Mijn zoons zitten allemaal op gevechtsport omdat geweld een deel is van een jongentje zijn. Jongens zullen altijd met elkaar willen stoeien of vechten en ik vind het belangrijk dat ze leren hoe ze met discipline en respect daarmee om kunnen gaan. Ik denk dat het verkeerd is om te negeren dat dit een deel van de mensheid, en zeker van kleine jongentjes, is. Zo probeer ik ze te leiden door deze fase en ze te leren om gevechten te vermijden, maar als het nodig is zichzelf te verdedigen.”

Je speelt in deze maar ook in andere films veel agressieve vrouwen, veel femme fatales, kun je ons vertellen waar dat vandaan komt? Wat is de alter-ego die daarachter schuilt?

“Eigenlijk ben ik gewoon een moeder die heel haar avond doorbrengt met luiers verschonen en kleurplaten kleuren, maar ik voel mij emotioneel en fysiek erg aangetrokken tot sterke vrouwen en sterke personages. Ik voel mij ook erg aangetrokken tot mensen die ergens voor vechten, zoals gerechtigheid of juist ongerechtigheid. Het is altijd meer dat gevoel geweest dan ‘gewoon’ stoer willen zijn. Ik heb het geluk gehad dat ik mijn carrière startte in een periode dat vrouwen deze rollen mochten spelen.”

Benieuwd naar de trailer? Je vindt ‘m hier :

 

2

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Partner Content