Duik in het verleden tijdens de Archeologiedagen

Duik in het verleden tijdens de Archeologiedagen
© Getty Images

Van 8 tot en met 10 oktober vinden over heel Vlaanderen de Archeologiedagen plaats. Dé uitgelezen kans voor liefhebbers en nieuwsgierigen om de wondere wereld van archeologie te komen ontdekken.

Meer dan 140 activiteiten

Zo’n 60 organisatoren voorzien tijdens de Archologiedagen meer dan 140 activiteiten, voor jong en oud en zowel voor de fervente archeologiefanaat als voor de nieuwsgierige liefhebber.

Voor sportievelingen zijn er maar liefst 29 thematische fietsroutes (waaronder 1 mountainbikeparcours) en 20 wandelingen die je vrij kunt volgen met een app of brochure. Verder kun je één van de opgravingen bezoeken, een workshop volgen op het archeologie-festival, een tentoonstelling of lezing bijwonen of zelf mysterie ontrafelen en skeletten in elkaar puzzelen. Kortom: er is voor ieder wat wils!

Archeologen in spe

Op vrijdag 8 oktober, de eerste dag van de Archeologiedagen, staat in het teken van scholen. Voor de leerlingen zijn er 15 aangepaste activiteiten in de vorm van workshops, interactieve lessen, zoektochten enzovoort. Aan de hand van deze activiteiten worden kinderen al spelenderwijs ondergedompeld in de wondere wereld van archeologie.

Praktische info

De Archeologiedagen vinden plaats op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 oktober in alle Vlaamse provincies. Via archeologiedagen.be/activiteiten kun je zien wat er allemaal te doen is in jouw buurt.

Let op: voor de meeste activiteiten moet je op voorhand reserveren!

Meer doetips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)