Autopech zonder stress, het kan!

Door De Redactie

1 september ligt alweer ver achter ons. Maar ouders moeten het hele jaar door de kinderen veilig naar de schoolpoort brengen. Daarom heeft Touring de « Keep calm and drive on » actie in het leven geroepen.  Een gratis dépannageservice die jou tijdens moeilijke momenten uit de nood helpt. Schrijf je nu snel in op pech-zonder-stress.be en ontvang een tegoedbon voor 1 gratis dépannage. Inschrijven kan t.e.m. 30 september.

Breng jij je kinderen elke ochtend met de wagen naar school? Bekijk dan zeker eens onze tips!

 1. Onderwerp je wagen aan een grondige check-up. Als de ‘vitale organen’ van de wagen in goede staat zijn, zal je minder snel de controle over het stuur verliezen tijdens een bruuske rembeurt, een onweer of op slecht verlichte wegen.
   
 2. Ook al is er sprake van een zachte winter, investeer toch in degelijke winterbanden. Door hun samenstelling zijn deze banden jouw beste optie op de weg, vanaf de temperatuur onder 7 graden daalt.
   
 3. Panikeer je al bij de gedachte aan een eerste sneeuwvlok ook al is je auto winterklaar? Schrijf je dan in voor enkele rijlessen in de rijschool of ga enkele toertjes rijden op een verlaten parking.
   
 4. De ochtendstond heeft goud in de mond.  Trek er vroeg op uit en vermijd zo het fileleed. Een lekker, evenwichtig ontbijt is ook onontbeerlijk om de batterijen van jou en je gezin op te laden.
   
 5. Autopech? Parkeer dan je auto op een veilige afstand van de weg en schakel de alarmlichten in. Trek je veiligheidsjasje aan en plaats de gevarendriehoek achter je voertuig op 100 meter afstand. Begeef je dan naar de andere kant van de vangrail en bel Touring.
   
 6. Kies een wagen die past bij jouw soort reis. Begin je reis rustig en kalm, je motor is namelijk nog koud. Zet ook je motor af bij langdurige stilstand.
   
 7. Elk jaar worden er wettelijke controles georganiseerd rond scholen. Deze zijn gericht op overdreven snelheid, het niet dragen van een veiligheidsgordel en het illegale gebruik van mobiele telefoons in de wagen.
   
 8. Laat je kinderen niet alleen de straat oversteken wanneer je ze afzet of oppikt aan de schoolpoort. Steeds meer kinderen komen met de fiets naar school en maken deel uit van het drukke verkeer. Wees voorzichtig met hen, ze missen nog de nodige wegervaring.

Partner Content