Babysitters

Door De Redactie
Elke ouder verdient vrije tijd om even de alledaagse bekommernissen te vergeten. Helaas is dat met kinderen niet altijd evident. Babysitters komen dan als geroepen, maar hoe zorg je ervoor dat alles vlekkeloos verloopt?

  • Om een betrouwbare babysitter te vinden, kijk je best eerst even in je omgeving. Vriendinnen met dochters of zonen die oud genoeg zijn om te babysitten? Vraag ernaar. Babysitters die op de één of de andere manier verbonden zijn zullen betrouwbaarder zijn dan een wildvreemde. Kinderen rond de leeftijd van 15 zijn verantwoordelijk genoeg om op je kind te passen, hebben veel vrije tijd en mogen nog geen vakantiejob doen. Voor hen is het extra geld welkom en jij kan van je avond genieten. Klassieke win-win situatie.
  • In het algemeen is het gebruikelijk dat je zelf de babysitter ophaalt en terug thuis afzet, maar daarover kan natuurlijk gepraat worden.
  • Het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken. Mogen de kinderen tv kijken en op de computer spelen? Hoelaat moeten ze naar bed? Neem vooral de eerste keer ruimschoots de tijd om alles uit te leggen, en beperk je niet tot de technische dingen zoals waar het drinken staat en hoe de microgolf werkt, leg ook uit hoe een avond er bij jullie normaal gezien uitziet. Voor veel kinderen is het een groot verschil als iemand anders voor hen zorgt voor ze gaan slapen, de gebruikelijke routines stellen hen dan gerust. Nodig de babysit ruim op tijd uit zodat de uitleg niet snel moet gebeuren, want zo worden er misschien wel belangrijke zaken over het hoofd gezien.
  • Vermeld voor je vertrekt wanneer je ongeveer voorziet om terug te keren, zodat de babysitter daar rekening mee kan houden.
  • Zadel de babysit niet op met allerlei klusjes zoals de afwas of het kuisen. De oppasser komt niet om jouw huishouden te doen, maar je mag wel verwachten dat alles proper blijft zoals het was.

Partner Content