Batman is terug!

Door De Redactie

Batman (Christian Bale) neemt het in The Dark Knight op tegen The Joker (Heath Ledger) en zijn handlangers. De intussen betreurde Ledger zet een glansprestatie neer en speelt de andere grote namen zonder veel moeite van het scherm. Zonder twijfel de beste Batman-film ooit! En hij is vanaf nu verkrijgbaar op dvd! Lees hieronder een interview met Batman himself, Christian Bale...

Heb je ooit getwijfeld om terug het masker op te zetten voor The Dark Knight?

Christian Bale: "Ik heb er alleszins nooit over getwijfeld. Misschien dat anderen getwijfeld hebben om mij opnieuw de rol van Batman aan te bieden, maar voor mij was het een uitgemaakte zaak."

Was het kostuum een stuk zwaarder in deze film of werd het iets comfortabeler gemaakt?

Christian Bale: "Het was een stuk aangenamer om te dragen. Het was zwaarder maar toch comfortabeler omdat het u meer dan 110 stukjes bestond. Ik kon mijn hoofd bewegen, wat het al een stuk mobieler maakte. En er waren drie versies van het pak. Voor de Keysi Fighting Method, een gevechtstechniek die gebruikt werd in de film, werd het pak compatibel gemaakt met de gevechtsscènes. In de eerste film was dat absoluut niet het geval."

Was het mentaal en fysiek makkelijker dan de eerste film omdat je nu min of meer wist waar je aan begon?

Christian Bale: "The Dark Knight gaat sowieso meer over mind-games dan Batman Begins, maar fysiek was het minder zwaar dan voorheen. Ik was ook beter voorbereid dan bij de eerste film. En omdat ik de verschillende vechttechnieken al beter onder de knie had, was het minder vermoeiend. Ik kon alle vechtscènes zelf uitvoeren én het werd makkelijker door de comfortabelere Batsuit."

In de film is er een fantastische wisselwerking tussen Batman en de Joker.

Christian Bale: "De grote dynamiek tussen ons twee was gewoon geweldig! The Joker is intelligent, maar ook een psychopaat! En hij maakt geen compromis, net als Batman! Maar Batman heeft wel één regel: hij zal niemand doden! In zijn strijd met The Joker komt hij echter in conflict met zichzelf. Hoe ver kan hij gaan met zijn geweld om zich toch aan deze regel te houden? Maar The Joker is absoluut diegene die Batman zo ver zou krijgen om de regel te verbreken!"

The Dark Knight – nu verkrijgbaar op dvd en BluRay

Partner Content