Bee Movie, nu op dvd

Door De Redactie

De avonturen van de prettig gestoorde bij Barry zijn vanaf nu verkrijgbaar op dvd!

Barry B. Benson (stem van Jerry Seinfeld) is een net afgestudeerde bij die tot de ontdekking komt dat hij vanaf morgen, voor de rest van z'n leven, dezelfde job mag gaan uitoefenen. Zijn lotgenoten vinden dit blijkbaar niet zo erg, maar zelf is Barry niet van plan om zich zomaar bij deze uitgestippelde levensroute neer te leggen. Hij trekt op avontuur aan de zijde van de pollenverzamelaars, de enigen die de bijenkorf geregeld mogen verlaten. Barry raakt al snel in de problemen, maar zijn leven wordt gered door Vanessa (stem van Renée Zelleweger). Als bloemiste houdt zij van alles wat met de bloemen en de bijtjes te maken heeft en de twee voelen zich direct verwant met elkaar. Wanneer Barry met eigen ogen ziet hoe de mensen volop honing eten en zijn soortgenoten daarom "slavenarbeid" moeten verrichten, gaat hij in de aanval!

Acteur, schrijver en stand-up comedian Jerry Seinfeld stapt tijdens een lunch met het idee voor deze "Bee Movie" naar Steven Spielberg die meteen groen licht gaf voor het project. Van Seinfeld zijn we een hoop droge oneliners gewoon en die missen we in deze prent wel een beetje. Hét grote pluspunt van deze prent is echter de grafische kant van het verhaal. Dreamworks spaarde kosten noch moeite om de standaarden van het animatiegenre opnieuw een beetje te verleggen. "Bee Movie" is visueel heel sterk, maar had qua inhoud toch nog net iets beter uitgewerkt mogen worden.

In de Engelstalige versie van "Bee Movie" zijn ook nog de stemmen van onder andere Ray Liotta, Sting, Matthew Broderick, John Goodman en Kathy Bates te horen. Verkies je de Vlaamse versie, dan hoor je Adriaan van den Hoof, Stan Van Samang, Roel Vanderstukken en Anneke De Keersmaeker aan het werk.

Op de dvd zijn volgende extra's terug te vinden:

  • audiocommentaar van Jerry Seinfeld en de filmmakers
  • featurettes (Tech of Bee Movie, Meet Barry)
  • Dreamsworks Animation VideoJukebox
  • muziekvideo We Got to Bee
  • trailer van de game Kung Fu Panda
  • speciaal voor de kids ook nog extra's zoals The Buzz about Bees, The Ow!-meter, Un-Bee-lievable, Be a Bee,…
  • tal van dvd-rom extra's

 

Partner Content