Bekende weldoeners

Door De Redactie

Natuurlijk hebben zij makkelijk praten en kunnen ze zonder problemen geld wegschenken aan een goed doel, maar verschillende Hollywoodsterren zetten écht hun beste beentje voor om de wereld te verbeteren.

George Clooney

Wat doet hij? Richtte Not On Our watch op, een organisatie die zich wereldwijd inzet om genocides tegen te gaan
Hoe doet hij het? Gaat regelmatig spreken voor de VN Veiligheidsraad, organiseert verschillende events met andere grote namen om geld in te zamelen,…

Angelina Jolie

Wat doet ze? Is goodwill ambassadrice van VN vluchtelingenorganisatie UNHCR
Hoe doet ze het? Trekt geregeld naar vluchtelingenkampen en start er nieuwe projecten op. Jolie woont ook conferenties met wereldleiders bij om haar acties kracht bij te zetten.

Brad Pitt

Wat doet hij? Verleent zijn steun aan Global Green USA, dat zich verzet tegen de negatieve gevolgen van klimaatveranderingen en nucleaire vervuiling.
Hoe doet hij het? Pitt doneerde maar liefst 5 miljoen dollar aan de Katrina-slachtoffers in New Orleans en hij liet er huizen bouwen. Verder tracht hij ook her en der milieuvriendelijke huizen neer te planten.

Nicole Kidman

Wat doet zij? Steunt Breast Cancer Care en is goodwill-ambassadrice voor Unifem
Hoe doet zij het? De actrice zamelt geld in voor borstkankeronderzoek en probeert geweld tegen vrouwen meer onder de aandacht te brengen als ambassadrice.

Scarlett Johansson

Wat doet zij? Ambassadrice van Oxfam International
Hoe doet zij het? Brengt geregeld een bezoekje aan Oxfam-projecten en vraagt aandacht voor de armoede in de wereld. Zo ging ze maaltijden helpen uitdelen aan de slachtoffers van Katrina.

Leonardo DiCaprio

Wat doet hij? Richtte de Leonardo DiCaprio Foundation op
Hoe doet zij het? Investeert fors in de natuur en het milieu en richtte in 1998 zijn eigen organisatie op. Hij geeft ook het goede voorbeeld door bijvoorbeeld met een hybride wagen te rijden en door een "groen" huis te bouwen.

Natalie Portman

Wat doet zij? Ambassadrice van FINCA (Foundation for International Community Assistance)
Hoe doet zij het? Geeft lezingen over microkrediet en werft fondsen. De organisatie geeft kleine leningen aan vooral vrouwen in derdewereldlanden.

 

Partner Content