Belg is lichtgroen

Door De Redactie

De Belg is lichtgroen. Dat zegt een studie die onderzoeksbureau Compagnie uitvoerde bij 1700 mensen. Veel Belgen willen gerust nog wat milieuvriendelijker zijn, maar haken af omdat ze niet goed weten wat een product groen maakt. Ook de prijs schrikt hen af.

  • De meeste Belgen gedragen zich milieuvriendelijk. Ze letten erop de verwarming niet te hoog te zetten, gebruiken papier aan beide kanten en nemen een herbruikbare tas mee naar de winkel.
  • De meeste mensen willen wel wat groener worden. Driekwart zou overwegen zonnepanelen te plaatsen bij het bouwen of verbouwen. Subsidies doen maar liefst 90% van de Belgen zonnepanelen overwegen. Dit bewijst dat veel mensen wat minder groen zijn omdat ze het te duur vinden. Dit zijn de mensen die enkel groen zijn wanneer het hen ook geld bespaart. Dure bioproducten laten ze in de rekken. Toch is maar 5% van de Belgen echt principieel tegen alles wat ecologisch is.
  • 95% van de Belgen kan worden overtuigd om groener te zijn. Niet alleen door de prijs te drukken, maar vooral door duidelijk te maken wat een product precies groen maakt.
  • Het is dus duidelijk dat er nog ruimte is voor groen op de markt. De meerderheid van de Belgen slaagt er bovendien niet in een groen merk te noemen.

Partner Content