Belg spendeert 2.120 euro aan vakantie

Door De Redactie

Een Belgisch gezin wil heel graag zon, zee en rust op zijn vakantie en is daarvoor bereid om gemiddeld zo'n 2.120 euro neer te tellen.

Nu de vakantie definitief begonnen is, liet Europ Assistance onderzoek voeren naar de vakantieplannen van de Belgen. Zes op tien gaat deze zomer voor lange of korte tijd op vakantie en zal hierbij vooral zon, zee en rust opzoeken. De drang naar cultuur en avontuur is dan weer heel laag want deze twee zaken staan helemaal onderaan het verlanglijstje van de vakantieganger.

Belgische gezinnen kiezen nog het vaakst voor Frankrijk als bestemming, maar ook de eigen kust en Spanje scoren hoog. Al begint Turkije steeds meer belangstelling te krijgen en boomt deze vakantiebestemming ook dit jaar nog steeds. Ook Bulgarije wordt populairder voor strandvakanties.

Om een geslaagde vakantie te hebben, is de Belg bereid om gemiddeld zo'n 2120 euro neer te tellen. Hiermee is hij de derde grootste besteder van Europa. Omdat hij niet voor financiële verrassingen wil komen te staan ter plaatse, kiest de Belg steeds vaker voor een all-inclusive hotelformule.

Uit het onderzoek is verder nog gebleken dat Belgen graag meerdere malen per jaar een korte break nemen. Dit zorgt ervoor dat citytrips steeds populairder worden. Parijs blijft de topbestemming en wordt gevolgd door Barcelona en Rome.

Partner Content