Belgen kiezen voor verre bestemming

Door De Redactie

Uit een enquête van Connections blijkt dat de reislustige Belg vooral verre bestemmingen verkiest in 2007. Bovendien blijken we onze vakanties steeds vroeger te boeken en betalen we steeds vaker via elektronische weg...

Wanneer gevraagd werd welk land de voorkeur wegdraagt als reisbestemming, zijn de Verenigde Staten en Thailand de absolute favorieten. Spanje blijft als klassieker mooi op de derde plaats staan. Toch is er een groot verschil tussen de droombestemming van Vlamingen en Walen want de taal van de reiziger blijkt een stuk bepalend te zijn voor de reiskeuze. Franstaligen trekken bijvoorbeeld graag naar Montreal en Marrakech omdat ze daar in het Frans terecht kunnen. Vlamingen hebben minder moeite met de taalbarrière en kiezen resoluut voor Bangkok en Bali als topbestemmingen.

Uit de peiling bleek ook dat heel wat Belgen hun reis elektronisch betalen én dat ze in het buitenland vaak hun MasterCard bovenhalen. Het resultaat van deze enquête vormt dan ook de ideale basis voor een samenwerking tussen Connections en MasterCard: Belgen die hun Connectionsreis betalen met hun MasterCard kunnen nog tot 22 januari een reis voor twee personen winnen naar Nieuw-Zeeland. Daarnaast worden er ook nog 85 reischeques van € 100 weggegeven.

Partner Content