14 gezelschapsspelletjes uit de goede oude tijd!

14 gezelschapsspelletjes uit de goede oude tijd!
Senior man playing with his grandsons

Spelletjes op smartphones, tablets en pc’s vieren hoogtij maar niets is zo tof om samen rond de tafel een hele middag gezelschapsspelletjes te spelen, toch? Welke van deze veertien bordspelen behoren tot jouw favoriet? Tijd voor een rondje nostalgie!

Samen op een vrije middag urenlang gezelschapsspelletjes spelen. Vroeger deden we het vaak! Met een warm en nostalgisch gevoel overlopen we deze veertien exemplaren!

Beeld: Gettyimages

1  

Levensweg_zpsjcqklcjn

Levensweg: ga studeren! Met wie trouw je en welke job neem je? Verdien veel geld en ga door tot aan de finish!

2  

Mastermind spel_zpseu9wl5g6

Mastermind: maak een kleurencode aan die je tegenstander moet raden door middel van hints. Heel entertainend!

3  

Onderuit spel_zpsszkfjizl

Onderuit: draai op de juiste manier aan de schuifjes en zorg ervoor dat jouw steentjes als eerste beneden zijn!

4  

Oud Hollands Ganzenbord_zps5yqjiocu

Ganzenbord: een spannende race naar het einde. Vermijd zoveel mogelijk valkuilen of probeer niet te sterven, anders vlieg je terug naar start!

5  

Scrabble spel_zpshebplmll

Scrabble: raak als eerste al je letters kwijt door creatief woorden te leggen. Vaak met woordenboek in de aanslag om discussies te vermijden.

6  

Stratego bordspel_zpsqouqahip

Stratego: zowel in de kinder – als volwasseneversie een echte klassieker. Bewaak je vlag met je leger en bommen, probeer de vlag van je tegenstander eerder te pakken te krijgen!

7  

Wie is het spel_zpsvdhlxwqx

Wie is het?: dit spel leidde soms tot hilarische omschrijvingen. Door de juiste vragen te stellen, kom je te weten welk personage de andere op zijn of haar kaartje heeft.

8  

Zeeslag spel_zps5agjmrqf

Zeeslag: dit spelletje zag er nogal ‘jongensachtig’ uit en leverde spannende slagen op. Je schepen op een tactische manier plaatsen en die van je tegenstander als eerste proberen uit te schakelen was de boodschap!

 

9  

1004004011067389

Risk: legers beheersen, gebieden veroveren: een spannender spel voor jong en oud dan Risk bestaat niet. Een klassieker!

10  

20186573

Monopolie: sinds 1935 het bestverkochte bordspel ter wereld.  Probeer zoveel mogelijk straten op te kopen. Iedere speler die in een straat verblijft, moet de eigenaar van die straat huur betalen.

11  

1004004000017411

Mens erger je niet: Laat als eerste je pionnen een rondje op het speelbord lopen en parkeer ze veilig in de eindvakjes. Pas op voor de andere spelers, want zij kunnen jouw pionnen er ook weer afgooien!

12  

ea352c38b0_1414492489_Cluedo__list-noup

Cluedo: Alles draait om de moord op Dr. Black, die heeft plaatsgevonden in een grote villa. Wie van de 6 verdachten heeft de moord gepleegd? Met welk van de 6 wapens is de moord gepleegd? En in welk van de 9 vertrekken is de moord gepleegd? Superspannend!

13  

9ca885be71_1414492965_Het-Advertentiespel__list-noup

Het advertentiespel: Door kaarten te trekken en veel voorkomende uitdrukkingen te combineren kom je tot de meest hilarische zinnen.

14  

535e241eef_1414491919_LifeStyle__list-noup

Lifestyle: Schat zo goed mogelijk de voorkeuren, meningen en gevoelens van de medespelers in en scoor punten.

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)