Bloembol van het jaar

Door De Redactie

De Spring Green mag zich vanaf nu Bloembol van het jaar 2007 noemen. Deze laatbloeiende tulp is een aanwinst voor iedere tuin en laat zich uitstekend met vroegbloeiende vaste planten combineren!

De prachtige Spring Green is een ideale bloembol. Eens je ze in het najaar geplant hebt, verschijnt ze ieder jaar opnieuw. Je kan er dus jarenlang plezier van hebben indien je de bollen na de bloei gewoon in de grond laat zitten. Als de bloemen uitkomen lijken ze lichtgeel, maar al snel veranderen ze in crème wit mét een frisse groene streep in de bladen.

Deze tulp is bovendien erg stevig…zelfs een stevige windstoot brengt deze bloem niet zomaar uit evenwicht. Nog een pluspunt van de Spring Green is het feit dat deze bloembol zowel in de zon als in de schaduw kan staan.

Om je balkon of terras een beetje op te vrolijken kan je de Spring Green zelfs in een pot planten. Neem hiervoor een pot met in de bodem een drainagegat, leg hierover eerst wat potscherven of hydrokorrels, vul de pot met een mengsel van potgrond en grof zand en plant de bollen twee keer zo diep als de bol hoog is. Geef water en zet de pot buiten op je terras of balkon.

Partner Content