Boekbaby’s deelt uit

Door De Redactie

Vanaf vandaag 8 september worden in 20 Vlaamse gemeenten Boekbaby's-pakketten uitgedeeld. Dit pakket bestaat uit een linnnen draagtas met boekjes en boekentips en is bestemd voor baby's van zes maanden én hun ouders.

De Boekbaby's is een project van Stichting Lezen en het Vlaams Centrum voor Openbare Bibliotheken. Het project wil ouders met kleine kinderen laten genieten van boeken. In de praktijk willen ze ouders van jonge kinderen op verschillende momenten tijdens de voorschoolse leeftijd een boekenpakket en informatie over voorlezen en de bibliotheek cadeau te doen. Zo kan Boekbaby's ouders aanmoedingen om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de bibliotheek te laten ontdekken.

Want kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen. Ze lezen bovendien graag en zijn vaker lid van de bibliotheek. Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren kennen, verhaaltjes vertellen en beluisteren, haalt bovendien de band tussen ouders en kinderen aan.

Meer info: www.boekbabys.be

Partner Content