Katie Fforde

Geboortedatum
27/09/1952
Nationaliteit
Brits
Gezinssituatie
Katie Fforde werd geboren als Catherine Rose Gordon-Cumming. Toen ze in 1972 trouwde met Desmond Fforde nam ze zijn naam over en het is ook onder die naam dat ze internationaal bekend werd als auteur. Samen met Desmond kreeg ze drie kinderen: Guy, Francis en Briony.
Schrijft sinds
01/01/1995

Het leven van Katie Fforde

Katie, toen nog Catherine Rose, werd in 1952 geboren in Wimbledon, Londen. Haar ouders Shirley Barbara Laub en Michael Willoughby Gordon-Cumming kregen twee jaar voordien ook al een andere dochter, Jane Gordon-Cumming. Zij is uiteindelijk, net als haar jongere zus, schrijfster geworden.

Schrijven zit dus duidelijk in het bloed van de twee zussen. En ook in de familie van Desmond Fforde met wie Catherine Rose in 1972 trouwde, zit een auteur: zijn neef Jasper Fforde. Na haar huwelijk nam Katie de familienaam van haar man over en onder die naam begon ze ook te schrijven. Al oefende ze eerst nog andere beroepen uit, waaronder dat van poetsvrouw. Katies schrijfcarrière begon pas na de geboorte van haar derde kind.

Het was uiteindelijk in 1995 dat haar eerste boek met de titel ‘Living dangerously’ verscheen. Sindsdien publiceert ze bijna elk jaar meerdere boeken. Kenmerkend voor haar verhalen is dat er steeds een romantische insteek is en dat ze vaak autobiografische elementen gebruikt. Naast het schrijven van boeken, houdt Katie erg van het familieleven thuis en spendeert ze graag tijd met haar gezin. Al heeft ze het ook heel druk met andere zaken.

Zo richtte de auteur de ‘Katie Fforde Bursary‘ op waarmee ze schrijvers die nog geen contract hebben bij een uitgeverij steunt. Ze was daarbij jarenlang bestuurslid van de Britse schrijversvereniging ‘Romantic Novelists’ Association’ en was later ook de voorzitter. In 2016 startte ze ook nog de ‘Stroud Contemporary Fiction Writing Competion’ voor het boekenfestival van haar woonplaats Stroud, Gloucestershire (in het zuidwesten van Engeland).

Wat je misschien nog niet wist over Katie Fforde

  • De grootvader van Katie en haar zus, Sir William Gordon-Cumming, was een luitenant-kolonel die betrokken was bij een gokschandaal (het beruchte Royal baccarat scandal) van de koninklijke familie. Maar hij stierf al voor zij geboren werden.
  • Samen met haar familie kwam Katie op het idee om een eigen lijn met huishoudartikelen en schrijfmateriaal te beginnen. Die is te koop via haar officiële website.
  • Sinds 2009 worden haar romans verfilmd door het Duitse productiebedrijf Network Movie. De filmlocatie is meestal New England in de Verenigde Staten.

De boeken van Katie Fforde

  • … zijn ideaal als je geniet van romantische verhalen om bij weg te dromen.
  • … moeten op jouw leeslijstje komen als je houdt van het hedendaagse Engeland als setting.
  • … zijn perfect voor jou als je de grondige research die ze doet voor haar verhalen apprecieert.

Onze top 5 van Katie Fforde

1. Een tuin vol bloemen
Katie Fforde

Wanneer twee heel verschillende vrouwen samen een verwaarloosde tuin opknappen, komt hun leven in een stroomversnelling.

Lees meer
2. Een feestelijke dag
Katie Fforde

Lizzy geniet van haar vrijheid, maar haar moeder ziet haar het liefst zo snel mogelijk trouwen.

Lees meer
3. Levenslessen
Katie Fforde

Julia leidde haar hele leven zoals haar ouders dat wilden, maar op zoek naar wat meer uitdaging gooit ze het roer compleet om.

Lees meer
4. Liefdesbrieven
Katie Fforde

Laura gaat naar Ierland om een bekende schrijver te overtuigen om mee te doen aan een literair festival, maar ze wordt al snel zelf verleid.

Lees meer
5. Een chateau in de Provence
Katie Fforde

Alexandra gaat als au pair werken op een Frans chateau. Zal ze de harten weten te winnen van de kinderen… en van hun vader?

Lees meer
Door Nikita Goossens


Nog meer inspirerende boekentips? Die vind je elke dag in onze Facebook-groep ‘Libelle Leesclub’, waar onze leden al hun favorieten met elkaar uitwisselen! De ideale plek voor echte boekenfans!


Ontdek nu je Katie Fforde beter kent ook meer over deze auteurs:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content