breugel bokrijk spel

Familie-uitje: Ontdek de wereld van Bruegel in Bokrijk (mét korting!)

Door De Redactie

In 2019 is het precies 450 jaar geleden dat de Vlaamse schilder Pieter Bruegel de Oude overleed. Daarom organiseert Bokrijk de tijdelijke internationale expo ‘De wereld van Bruegel’, in samenwerking met Toerisme Vlaanderen. Een uitstapje waard, en jij kunt er nu met korting heen!

Schilderachtig plaatje

Geen schilderijen van Pieter Bruegel in Bokrijk, maar je vindt er wél heel wat gebouwen en voorwerpen die lijken alsof ze uit zijn werken geplukt zijn. In het Openluchtmuseum zul je de landschappen en Bruegeltaferelen in het echt kunnen beleven.

3x ontdekken en beleven

Een echte aanrader voor jong én oud, want Bokrijk stippelde heel wat leuke activiteiten uit om te ontdekken hoe actueel het werk van Bruegel nog steeds is:

1. Bruegelparcours ‘De wereld van Bruegel’

Dit parcours laat je de wereld van Bruegel in Bokrijk ontdekken door halt te houden bij elf  plekken in het Openluchtmuseum waar de verbondenheid met Bruegel echt voelbaar is.

Je vindt er onder andere een antwoord op de vragen:

  • Wie was Pieter Bruegel de Oude?
  • Wat vertellen zijn werken over het dagelijkse leven in de 16de eeuw?
  • En hoe valt zijn oeuvre te vertalen naar het heden?

Daarnaast maak je kennis met originele 16de-eeuwse objecten uit de tijd van Bruegel en ontdek je de betekenis achter de landschappen en de taferelen in zijn werken. Het parcours voert je bovendien naar het bekende schilderij ‘De strijd tussen Carnaval en Vasten’. Je stapt op het einde van het parcours letterlijk ín dit werk en wordt zelf één van de figuranten.

2. Bruegelgame

Je tiener(klein)zoon of -(klein)dochter krijg je makkelijk mee, want je kunt het Bruegelparcours ook al ‘gamend’ afleggen. De nar uit het schilderij ‘De strijd tussen Carnaval en Vasten’ neemt je digitaal op sleeptouw.

Via augmented reality krijg je een virtuele hoed opgezet, naar het voorbeeld van een echt model uit de 16de eeuw. Er wacht je een spannende zoektocht naar verdwenen objecten uit het schilderij.  Verzamel ze allemaal, geef ze een mooi plekje op je hoed en ontsluit het schilderij in de Bergschuur Zuienkerke, het slotstuk van de game. Bruegel meets Pokémon Go en Snapchat in Bokrijk!

Geschikt vanaf 6 jaar.

3. Bruegeltheater in de zomer

Ook tijdens de zomer is er spektakel in Bokrijk: tot en met 1 september 2019 brengt theatergezelschap Laika dagelijks de familievoorstelling ‘Bravo! meneer Bruegel’. In dit humoristisch verhaal staat ‘de mens’ centraal, net zoals dat in Bruegels werken het geval was.

Zang en dans vormen de ingrediënten van een wervelend spektakel naar Bruegels bekende schilderij ‘De strijd tussen Carnaval en Vasten’. Aan deze voorstelling werken een tiental acteurs mee, waaronder Hans van Cauwenberghe, Robbert Vervloet, Erik Buelens en de Living History-acteurs Bokrijk.

De voorstelling duurt +/- 45 min. en wordt opgevoerd in het Nederlands, telkens om 11u. en om 14 u. Op zaterdag en zondag is er een extra voorstelling om 16u.

Naar Bruegel mét korting

Een dagje Bokrijk? Da’s dolle pret! En er is ook méér: dankzij Shedeals betaal je nu slechts 8,50 euro in plaats van 12,50 euro voor een dagticket!

BESTEL JE TICKETS HIER!

 

Voor meer informatie en voorwaarden ga naar de website van Shedeals.

De wereld van Bruegel loopt nog t.e.m. 20 oktober 2019 in het Openluchtmuseum Bokrijk (B-3600 Genk).

 

Foto’s: Bokrijk/Luc Daelemans 

Partner Content