DIY: zo borduur je deze mix van kleine en grote madeliefjes

Door Rani Merckx

Wil je leren hoe je madeliefjes borduurt? We leggen het jou stap voor stap uit! 

Madeliefjes borduren: jij kunt het óók!

Zo start je met een goede voorbereiding:

Ook bij borduren geldt: goed begonnen is half gewonnen. Bekijk eerst deze video waarin we uitleggen wat je nodig hebt om een vliegende start te nemen, zoals een borduurring en borduurgaren.

Heb je alle benodigdheden bij de hand? Op, naar de volgende stap: het borduurgaren. Voor het maken van deze grote en kleine madeliefjes heb je nodig:

  • DMC 445 (bloem en hart): 3 klosjes

We zijn er bijna …

Je hebt deze basissteken nodig:

  • De losse kettingsteek (lazy daisy): bekijk de stap-voor-stapvideo hier.
  • Het Franse Knoopje: bekijk de stap-voor-stapvideo hier.

En dan nu … borduren maar!

  1. Download het patroon hier, druk het af op ware grootte en teken het met verdwijnstift op de borduurstof. Of maak zelf een ontwerp.
  2. Gebruik voor de kleine bloemetjes 4/6 draadjes. Borduur de bloemblaadjes met de losse kettingsteek (lazy daisy). Gebruik voor het hart 6/6 draadjes en borduur een Frans knoopje met 2 wikkels.
  3. Gebruik voor de grotere bloemetjes 6/6 draadjes. Borduur de bloemblaadjes met de losse kettingsteek (lazy daisy). Borduur vervolgens een Frans knoopje met 3 wikkels in het hart.

Tip! Borduur de bloemblaadjes niet tot in het middelpunt van de bloem, maar tot op 1 à 2 mm rond het middelpunt. Zo raakt het middelpunt niet verstopt en blijft er plaats over voor het hartje.

Ook dit nog:

Heb je een foutje gemaakt? In deze video leggen we uit hoe je schoonheidsfoutjes weer rechtzet! Is jouw borduurwerkje klaar? Fantastisch! Werk hem netjes volledig af met behulp van deze video.

Meer mooie borduurcreaties:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content