Getty Images

Bretagne 6x anders: de leukste activiteiten

Bretagne ligt dichtbij en is toch verrassend anders. Zin in een sportieve trip op de e-bike of wil je graag dolfijnen spotten? Dankzij deze zes superideeën ontdek je een heel andere kant van Bretagne.

Verken Cap Fréhel op je e-bike

Niets fijner dan een dagje op de trappers, maar als je tocht mét enthousiaste gids je dan ook nog langs moerassen én de zee leidt, wordt het helemaal genieten. Je wegwijzers? Het geel van de gaspeldoorn, het roze van de heide en de vuurtoren van Cap Fréhel … Je fietst onderweg langs een symfonie van kleuren, snuift de zilte zeegeur op en eindigt met wat hulp van je e-bike op 70 meter hoogte waar je volop de vogels én vuurtoren kunt bewonderen.

Klik hier voor meer info.

Spot een dolfijn … of twee

In de baai van Port-Mer stap je in een boot en ga je onder deskundige begeleiding voor een magische ontmoeting met dolfijnen. Als ze dat willen, komen de dolfijnen zelf naar de boot. Ze schieten de lucht in, maken rondjes en verdwijnen dan weer terwijl jij deze prachtdieren met open mond nakijkt. En als ze het toch een dagje laten afweten, kun je je nog altijd vergapen aan de vele aalscholvers, zeemeeuwen, wulken …

Klik hier voor meer info.

Geniet van de wonderbaarlijke Archipel van Glénan

Je hoeft echt niet naar het andere eind van de wereld te gaan om paradijselijke eilanden met witte zandstranden, omringd door een blauwgroene zee, te ontdekken. Neem in de haven van Fouesnant gewoon de boot voor een tocht naar de Glénan-eilanden.  Je ervaren gids trakteert je onderweg op verhalen over piraten en door de zee opgeslokt land, over planten die je alleen hier vindt en heel bijzonder vogelgezang!

Klik hier voor meer info.

Speel voor Robinson op het Ile Milliau

Altijd al gedroomd om net als Robinson Crusoë even helemaal alleen op de wereld te zijn? Dan kun je een dag en een nacht op een eiland doorbrengen dat je, jawel, helemaal voor jezelf hebt. Eerst loop je langs de roze granietkust bij laag water naar het Ile Milliau. Als het tij stijgt, blijf jij met je reisgenoten achter. Je verblijft in een 16de-eeuwse boerderij en van daaruit kun je op je gemak het eiland bekijken, in zee zwemmen of lekker luieren. Een fantastisch avontuur waar ook je kinderen op-en-top van zullen genieten.

Klik hier voor meer info.

Peddel door de Golf van Morbihan

Mag het wat avontuurlijker? Boek dan een tocht over het water op een stand up paddle board (SUP) of in een kano. Je peddelt dicht langs de eilanden, geniet van de karakteristieke huisjes en de vele soorten vogels. Achteraf word je getrakteerd op verse oesters en een smakelijk aperitief. En dat alles in een droomdecor! Wat wil je nog meer?

Klik hier voor meer informatie.

Maak je ultieme crêpe-de-la-crêpe

Tijd voor wat lekkers? Bij Géraldine, in Saint-Quay-Portrieux, leer je hoe je op een ‘billig’ (een traditionele crêpe-plaat) je Bretoense-pannenkoek-kunsten kunt verfijnen. En dat is niet zo eenvoudig als je denkt. Het beste nieuws? Je mag na afloop je crêpe verorberen. Een extra reden om je best te doen!

Klik hier voor meer informatie.

Ergens anders heen?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content