Buiten spelen verplicht!

Door De Redactie

Geen excuus om binnen te blijven op woensdag 27 maart , want de Buitenspeeldag is al aan zijn zesde editie toe. En dit jaar wordt het nog grootser want kinderzenders Nickelodeon en Ketnet slaan de handen in elkaar! Op die dag staken beide tussen 13u en 17u hun programma’s en gaan de schermen helemaal op zwart. Een duidelijk signaal om naar buiten te gaan dus. In bijna elke gemeente/stad is er die dag wel iets leuks te doen.

Al 5 jaar organiseren kinderzender Nickelodeon en de Vlaamse overheid de laatste woensdag voor de paasvakantie de Buitenspeeldag. Dit jaar doet ook Ketnet mee en daar is General Manager van Nickelodeon Northern Europe Milagros Aleman heel blij mee: “We zijn trots op onze nieuwe partner Ketnet! Zo wordt de Buitenspeeldag nog krachtiger dan vorig jaar."

Beide zenders sporen het hele gezin aan op woensdag 27 maart de televisie of computer uit te zetten en samen buiten te spelen. Het doel is om kinderen en hun ouders aan te tonen dat een gezond evenwicht tussen televisiekijken en voldoende bewegen belangrijk is.

Vele steden en gemeenten in Vlaanderen en Brussel zorgen in samenwerking met onder andere jeugdorganisaties, sport- en jeugddiensten voor leuke buitenactiviteiten en toveren zo hun pleinen, buurten en parken om in een heus speelplein.

En dat het een initiatief is met een boodschap bewijst ook Vlaams minister van Jeugd Pascal Smet, die ook deze keer de Buitenspeeldag ondersteunt. “Dankzij de goede samenwerking met Nickelodeon is de Buitenspeeldag ondertussen een fenomeen. We geven een duidelijk signaal naar kinderen en hun ouders, naar jeugddiensten en jeugdwerkers.

Via de website www.buitenspeeldag.be kan je vanaf eind januari ontdekken wat jouw gemeente op woensdag 27 maart organiseert. Steden en gemeenten kunnen op hun beurt hun aanbod via de website bekend maken.

Kruis deze datum nu al aan in je agenda!

Partner Content