Buitenboeken voor kids

Door De Redactie
De leukste spelletjes voor buiten én de mooiste knutseltips met buitenmateriaal vind je in deze boeken!

Knutselen in de tuin

Als je (klein)kind verzot is op diertjes in de tuin, kan je er vanaf nu voor zorgen dat er meer vogels, vlinders en kikkers tevoorschijn komen. Het boek "In de tuin" geeft je leuke knutseltips om diertjes in de tuin te krijgen.

Als mensen dieren naar hun tuin willen lokken, is vogels voeren vaak het eerste waar ze aan denken. En dat is natuurlijk een prima begin! Maar je kan nog een heleboel andere dingen doen. Er is eigenlijk maar weinig voor nodig om je tuin om te toveren in een paradijs voor allerlei soorten zoogdieren, amfibieën, reptielen en vogels. Je moet alleen weten hoe dat moet.

Met de tips en activiteiten uit "In de tuin" kan je van elke tuin, hoe groot of klein ook, een echt natuurreservaat maken. Bouw een vlinderhuisje, maak je eigen minivijver of leg een handige vogeldouche aan. Door bepaalde planten neer te zetten kan je vaak heel eenvoudig allerlei dieren naar je tuin lokken.

Zelfs als je geen tuin hebt, geeft dit boek je volop tips om leuke dingen te doen op het balkon of vensterbank.

In de tuin door Martijn Cox
Uitgeverij Kluitman – ISBN 9789020691481
Prijs: 12,50 euro

 

 

Boek boordevol spelletjes voor buiten

Je eigen circus organiseren, een prachtige indianentotem maken, spannende avonturen beleven in je zelfgemaakt kamp of volleybal spelen…met een spons. In het Cool Buitenspeelboek van Nickelodeon vind je hoe dat allemaal moet!

Hebben de kids vakantie, is het weekend of hebben ze even wat vrije tijd? Maar weten ze niet wat te doen? Of weet jij niet precies meer hoe dat ene spelletje nu weer ging? Het Cool Buitenspeelboek staat boordevol leuke, originele en spannende spelletjes om buiten te spelen. Dus…zet die computer of televisie uit én probeer alles uit!

Spongebob legt je bijvoorbeeld uit hoe je je eigen Far West kan opbouwen, Avatar maakt van alle kids speleologen in spe en Jimmy Neutron waagt zich dan weer aan een knikkerestafette.

In het boekje staan verder ook nog heel wat waterspelletjes, knutseltips met karton, ravotideetjes en bosspelletjes. Een superboekje dus voor kinderen vanaf 8 jaar die graag buiten spelen!

Cool Buitenspeelboek
Standaard Uitgeverij – ISBN 978 90 02 23860 4
Prijs: 7,95 euro

Partner Content