BV’s zetten zich in voor Earth Hour

Door De Redactie
Jacques Rogge, Yasmine, Kurt Defrancq, Luc Beaucourt, Willem Vermandere en Lien Van de Kelder. Het zijn maar enkele van de vele BV's die op zaterdag 28 maart alle lichten zullen doven. Elk van hen steunt op deze manier Earth Hour van WWF, een symbolische actie tegen klimaatverandering.

IOC-voorzitter Jacques Rogge roept iedereen op om op 28 maart 2009 alle lichten een uur lang te doven omdat “een actie die maar één maal per jaar georganiseerd wordt, van cruciaal belang is om onze planeet te beschermen.”

Een van de leukste initiatieven voor Earth Hour komt van zanger Axl Peleman. Hij heeft tijdens Earth Hour een optreden in Berlare en speciaal voor deze actie van WWF zal hij een nummer in het donker spelen. Ook de bekende filmregisseurs Jean-Pierre en Luc Dardenne steunen Earth Hour: “Wij nemen deel aan deze symbolische actie omdat het dringend is dat de mensen zich ervan bewust worden dat ze alleen kunnen leven als de planeet leeft.”

In België blijft de lijst met deelnemers elke dag aangroeien. Ondertussen hebben al meer dan 130 gemeenten en meer dan 50 bedrijven hun deelname bevestigt. Elk van hen zal over Earth Hour communiceren naar hun personeel of burgers. WWF-België wil 500.000 gezinnen bereiken en zoveel mogelijk mensen zich laten registreren op www.earthhour.be. Zie jij deze actie volledig zitten en wil je je schouders zetten onder het initiatief? Schrijf je dan in op www.earthhour.be!

Partner Content