Cate Blanchett, nu te zien in The Curious Case of Benjamin Button

Door De Redactie

Met 57 nominaties en 55 awards heeft Cate Blanchett (40) bewezen wat ze waard is. Nu ook weer: in "The Curious Case of Benjamin Button" speelt ze een piepjonge ballerina. Aan de zijde van Brad Pitt!

Een regisseur zei ooit dat haar gezicht wel 400 jaar oud kon zijn. Cate Blanchett (39) knikt stralend omdat ze begrijpt wat hij bedoelde: "Het verbaast mij soms ook, dat het zoveel kanten op kan", zegt ze. "Oud, jong, man, vrouw, standbeeld – het is een voordeel voor een actrice om veelzijdige looks te hebben. Maar de lof erover lijkt me overdreven, omdat het er eigenlijk op neerkomt dat ik vrij blanco ben. Dan lijk je al snel op je rol."

In haar geval klinkt het al gauw als valse bescheidenheid, want Cate Blanchett kan echt alles overtuigend spelen: Elizabeth I, Katherine Hepburn, Bob Dylan, schurken, elfenkoningen, en in haar nieuwe film 'The Curious Case of Benjamin Button' zelfs een piepjonge ballerina. Wat Benjamin Button (Brad Pitt) zo merkwaardig maakt, is dat hij net na de eerste wereldoorlog in New Orleans oud geboren wordt, als tachtiger, om vervolgens zijn leven richting jeugd te telven, tot aan zijn dood: hij wordt dus tegelijk ouder én jonger. Blanchett speelt Daisy, een balletdanseres en vrije geest, die hij voor het eerst otmoet als hij oud is, en zij jong. "Het is een verhaal dat je waarschuwt om niet te veel op de buitenkant te letten", zegt Cate. "Wie jong is, kan best wijs zijn en wie oud is, kan nog jong van geest zijn en verwondering voelen. Het gaat om de binnenkant. Ik vind het een schande zoals ouder worden tegenwoordig taboe is."

Meer Cate Blanchett

Klik op onderstaand beeld voor meer foto's van Cate Blanchett!

[LINK_TEXT id=1]

 

Trailer The Curious Case of Benjamin Button

Weetjes over Cate Blanchett

  • is sinds 29 december 1997 getrouwd met Andrew Upton en samen hebben ze drie kinderen
  • toen ze 18 was, ging Cate op vakantie naar Egypte. Daar werd ze door een andere hotelgast uitgenodigd om figurant te spelen in zijn film. De volgende dag stond ze op de set, maar de massa volk die opgedaagd was voor de betreffende scène zorgde ervoor dat ze terugkeerde op haar stappen
  • haar vader stierf aan een hartaanval toen ze amper tien jaar oud was
  • ze was ooit in de running om de rol van Clarice Starling in 'Hannibal' te spelen maar de rol ging uiteindelijk naar Julianne Moore

Partner Content