Cinema in openlucht

Door De Redactie

Ben jij een filmfanaat, maar wil je tijdens de zomermaanden liever niet teveel tijd spenderen in een donkere cinemazaal? Dan is een openlucht drive-in bioscoop zeker iets voor jou!

Iedere zomer krijg je de kans om op verschillende plekjes in ons land te filmsfeer op te snuiven in openlucht. Op groot scherm én vanuit je wagen kan je bijvoorbeeld in Oostende en Mechelen genieten van de grootste blockbusters van het afgelopen jaar én exclusieve avant-premières.

Prime Drive-In Movies

De Prime Drive-In Movies, georganiseerd door Utopolis, staan garant voor absolute kaskrakers, een zomerse sfeer met cocktails, een beachbar én live muziek. De film gaat telkens van start omstreeks 22u, maar vanaf 19u kan je hapjes en drankjes krijgen aan de bar. Dit jaar gaan de Drive-In Movies door in het Sportpark De Nekker in Mechelen.

Binnenrijden doe je via de parking van Utopolis Mechelen. Tickets kosten 5 euro per persoon en zijn vanaf 19u te koop aan de inkom. Kom je met een oldtimer? Dan mag je als bestuurder gratis binnen! Het geluid van de film ontvang je gewoon via je autoradio. Wanneer je tijdens de filmvertoning dorst of honger krijgt, zet je gewoon even je pinkers op en er komt iemand je bestelling opnemen…makkelijker kan niet!

Films op het menu: Wild Hogs, Shrek the Third, 300, Die Hard 4.0, Music and Lyrics, Ocean's 13, Grindhouse en avant-première van Disturbia.

Meer info: Utopolis.be

Drive-In Movies

Vanaf 27 juli kan je elke vrijdag en zaterdag opnieuw genieten van lekker veel films op de Esplanade van het Jubelpark in Brussel. Met 12 films op het programma krijg je een cocktail van topfilms die je (nog een keer) moet zien!

Iedere film wordt vertoond in de originele versie, met tweetalige ondertiteling. De deuren gaan open om 20u, de vertoning start om 22.00u. Je betaalt 16 euro per wagen, maar oldtimers hoeven slechts 11 euro neer te tellen. Tickets zijn ter plaatse te koop vanaf 20u, maar kunnen ook vooraf besteld worden aan 14 euro.

Films op het menu: Smokin'aces, 300, Zodiac, Spiderman 3, The Good Shepherd, The Curse of the Golden Flower, Death Proof, Music and Lyrics, Shrek the Third en Ocean's 13.

Meer info: Driveinmovies.be

Partner Content