Citytrip: Amiens

Door De Redactie

De Franse stad Amiens ligt op nog geen 250 kilometer van Brussel. In de stad kan je gezellig rondlopen tussen de oude arbeidershuisjes, de kathedraal bezoeken of uitrusten op één van de vele terrasjes langs de Somme. Kortom, de ideale bestemming voor een citytrip.

Cultuur

In Amiens kan je de grootste gotische kathedraal van Europa bezoeken. Ze is bovendien erkend als Unesco Werelderfgoed. ’s Avonds kan je genieten van een uitzonderlijk lichtspel op de muren van de kathedraal. Meer informatie vind je op: www.amiens-cathedrale.fr

Amiens is ook de stad waar schrijver Jules Verne woonde. Je kan zijn huis bezoeken en ook het stenen circus dat naar hem vernoemd werd.

Shoppen

In het centrum liggen heel wat leuke winkels. Vooral de vele deco-boetieks en de winkels waar ze makarons verkopen zijn een aanrader! In Saint-Leu, de gezellige artistieke wijk aan het water, struin je langs kunstgalerijen, boekenwinkels, antiquairs, boetiekjes en terrasjes.

Met de kinderen

Ook je kinderen zullen het in Amiens naar hun zin hebben. Ga met hen eens naar het Parc Zoologique d’Amiens Métropole. Je vindt er bijna vijftig verschillende diersoorten en de toegang bedraagt slechts €5.

Fietsen en varen

Amiens heeft een eigen fietsverhuursysteem. Voor €1 kan je een stadsfiets lenen die je op het einde van de dag weer inlevert bij een fietsstation naar keuze. Amiens staat ook bekend voor zijn drijvende tuinen of ‘hortillonages’. Dat is een wirwar van kanaaltjes, moestuinen en lapjes groen. Je kan die alleen bezoeken met een speciale boot. Meer informatie vind je op: www.velam-amiens.fr en www.amiens-tourisme.com.

Partner Content