Communie- en lentefeest: origineel decoreren

De communie of het lentefeest van je kleine spruit is het ideale moment om je creatieve kunnen nog eens boven te halen. Decoreren voor het tuinfeest doe je met deze tips gewoon lekker zelf! 

Perfecte partytent

Een partytent zonder decoratie is zoals frieten zonder mayonaise. Zonder aankleding is het niet meer dan een wit plastic zeil dat met lelijke palen in je tuin staat neergepoot. Vrolijk zo’n tent op door de palen te decoreren met stof. Het zorgt ervoor dat je tent er meteen al een stuk stijlvoller uitziet. Je kunt er ook een leuk lint of lichtjes in verwerken.


Bron: feestprints.be

Vrolijke hangers

Een partytent ziet er altijd stukken beter uit wanneer ze verlicht wordt met lampionnen, bijvoorbeeld. Deze kun je eventueel afwisselen met zelfgemaakte pompons. Heb je al gehoord van honeycombs? Deze bolvormige hangers hebben een honingraat structuur, die je nadien eenvoudig kunt opbergen en hergebruiken.

lentefeestBron: katherineophoto.blogspot.be 

Speelse tafelstukjes

Een lentefeest of communie roept natuurlijk om speelse en originele tafelstukjes. Het is dé gelegenheid om aan de slag te gaan met allerlei leuke spullen:

1

Doe de hostie

Symbolischer kan bijna niet: vul glazen vaasjes op met hosties in de themakleur van het feest. Werk het af met een leuk detail, zoals deze vlinder.

2

Lolly-festijn

Lolly’s doen het altijd goed op feestjes met kinderen. Speel met verschillende groottes, kleuren en structuren en creëer zo je gepersonaliseerde tafeldecoratie.

3

Fotogenieke naamkaartjes

Het is altijd vervelend wanneer je vergeten bent welk glas de jouwe was. Gelukkig zijn er originele ideeën om dat probleem op te lossen. Deze sterren maak je gewoon zelf en het probleem is van de baan.

4

Vliegende vorken

Wie wilt afstappen van het klassieke naamkaartje, kan ervoor kiezen om de favoriete figuurtjes van je bengel uit te knippen uit gekleurd papier en de namen erop te schrijven. Stop ze tussen de vork van de genodigden en klaar!

Oh, wat houdt Libelle van feesten…en van stralende feestvarkentjes! Daarom maakten we speciaal voor jullie libelle.be/communie. Je vindt er inspiratie, tips, DIY,… Kortom: alles om er een onvergetelijke dag van te maken.

Ook over communie- en lentefeesten:

Partner Content