Complimentjes voor jezelf

Door De Redactie
We zijn erg bedreven in het bekritiseren van onszelf, maar hoe vaak geef jij jezelf eens een complimentje? Of hoe vaak trakteer jij je spiegelbeeld op een stralende lach? Probeer het maar, het doet meer deugd dan je denkt!

Negatief zelfbeeld

We vinden een ander vaak slimmer, mooier, beter, … dan onszelf. We zien alleen maar de tegenslagen, we herinneren domme uitspraken of vernederende reacties. Maar opgelet, want ons onderbewustzijn slaat al deze negatieve uitlatingen op, en zo wordt een negatief zelfbeeld gevormd. Dit zorgt er dan weer voor dat we bang zijn om dingen te zeggen of te doen.

Geloof in jezelf!

Als je een droom hebt, zijn er vaak genoeg redenen om het niet te doen. Terwijl je eigenlijk maar 1 reden nodig hebt om je droom toch waar te maken: je moet erin geloven!

Positivo

Wist je dat je jezelf kunt trainen om de dingen positiever te bekijken? Probeer het eens. Ga op zoek naar de positieve dingen van elke dag. Elke leuke ontdekking zal je dag een pak leuker maken. En zo gaat de positieve bal aan het rollen.

Positief zelfbeeld

Naast al die tegenslagen en domme uitspraken, zijn er ook een heleboel dingen waar je wel goed in bent. Lijst voor jezelf na een tegenslag op wat je wel goed kan, en je bent meteen weer een pak positiever ingesteld. Je onderbewustzijn zal dit goede gevoel opslaan. ‘s Nachts wordt je positieve zelfbeeld verwerkt, en de volgende dag krijg je extra impulsen.

TIP

Zeg nooit “Ik kan dat niet”, maar zeg “Ik kan dat NOG niet”. Want alles kan je leren, zolang je er maar in gelooft!

Partner Content