Creatief met letters

Door De Redactie

Zin om een paar uurtjes creatief bezig te zijn? Ga dan over tot de alfabetisering van je interieur!

Anaïs, Bjorn, Caro, Daan…

Nooit meer rondslingerende handtassen, sjaals of schoenen… Vanaf nu zit alles overzichtelijk opgeborgen in een duidelijk én mooi systeem. Zoek op de computer een mooi lettertype, print de letters zo groot mogelijk en vergroot ze daarna nog eens met de kopieermachine. Teken de letters over op mooi behangpapier of scrapbookingpapier, knip uit en plak ze op eenvoudige kartonnen dozen. Kies letters in functie van het gewenste klasseersysteem: de initialen van je gezinsleden, of de beginletters van wat in de doos hoort…

Sprekend lichtje

Met mooie letterstickers tover je een eenvoudig glas om tot een sfeervolle theelichthouder. Hier werden toevallig gekozen letters kriskras door elkaar geplakt, maar je kan natuurlijk ook een naam of een woord vormen. Plak de letters vervolgens door elkaar gehusseld op het glas: leuk puzzelspelletje voor je gasten!

Je eigen kopje troost

Apart cadeau-ideetje, of een leuke manier om saai servies wat op te vrolijken: versier witte kopjes of bekers met een fraai initiaal. Dat kan met porseleinverf uit een tube. Hiervoor heb je wel een vaste hand nodig, oefen eventueel eerst een paar keer op papier of op een beschadigd schoteltje. Een porseleinstiftje schrijft makkelijker maar geeft een vlakker resultaat.

Partner Content