Getty Images

6x een creatieve hobby voor thuis

Door Sara Dekens

De coronacrisis zorgt ervoor dat we met z’n allen meer thuis zitten. Misschien druk je de pauzeknop wat vaker in en heb je nu tijd voor een nieuwe creatieve hobby? Deze kun je alvast perfect thuis beoefenen!

1. ZEEP MAKEN

Zelf zeep maken is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt, bijzonder nuttig én als je kiest voor pure ingrediënten, ook nog gezond. Wil je graag een lekker geurtje? Kies dan voor bloemen die op een biologische wijze gekweekt zijn of etherische oliën.

Zelf je natuurlijke zeep maken is goed voor het milieu, voor je huid én voor je portemonnee. Inspiratie nodig? Dankzij deze ideeën kun je zo aan de slag.

2. BLOEMEN DROGEN

Hou je van bloemen, maar vind je ‘t ook zo zonde als ze uitgebloeid zijn? Waarom droog je ze niet? Zo geef je ze een tweede leven. Bovendien is het leuk om te doen en erg trendy! Check de instagramprofielen van beroemde interieurvormgevers maar eens: droogbloemen verdienen een mooi plaatsje in je woonkamer!
Hoe je er zelf mee aan de slag gaat, lees je hier.

3. PUNCH NEEDLING

Nog een hobby die helemaal hot is in de creatieve wereld: punch needling. Je zag de projectjes vast al voorbijkomen in je social mediafeed of op Pinterest. De techniek lijkt een beetje op borduren, maar het eindresultaat ziet eruit als een ‘tapijtje’ met wat meer reliëf.

Tip: gebruik zeker een borduurring als je aan het punchen slaat. Je moet namelijk met wat kracht door de stof heengaan met je punchnaald en dat is makkelijker als de stof strak gespannen staat.

Wil je zelf van start gaan? Lees hier hoe dat moet.

4. MACRAME

Een mooie wanddecoratie of een leuke plantenhanger? Met het juiste touw en goede knooptechnieken maak je het helemaal zelf. Macramé was in de jaren 60 en 70 erg populair en is nu helemaal terug! De verschillende knopen lijken op het eerste gezicht erg ingewikkeld, maar de basis is supersimpel. Begin je nieuwe creatieve hobby met een eenvoudig werkje waarin je enkel de basisknopen nodig hebt.

Tip: maak zelf een kussen van macramé.

5. POTTEN BAKKEN OF -DRAAIEN

Lekker creatief bezig zijn terwijl je met je handen klei tot een uniek ontwerp draait. Net zoals alle andere soorten handwerk is keramiek opnieuw helemaal in. Het blijkt bovendien erg rustgevend te zijn: terwijl je met je handen in de klei zit vergeet je even al je zorgen.

Meer weten over deze creatieve hobby? Klik hier!

6. DOODLEN

Is mindful doodlen dé nieuwe hobby voor jou? Doodles of droedels zijn eigenlijk tekeningen die je gedachteloos op papier zet. Vrij tekenen wat in je opkomt dus. Er is geen goed of fout. Omarm gerust waar het in jouw ogen misschien fout liep. Bekijk die ene lijn die te lang lijkt als een geschenk en betrek ze in je doodle. Er zijn geen wetten als het op mindful doodlen aankomt, maar het is uiteraard toegestaan om inspiratie te zoeken. Pinterest is dé place to be!

DIT WIL JE VAST OOK LEZEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content