Dag voor een veilig internet

Door De Redactie

Dinsdag 7 februari is de jaarlijkse internationale Dag voor een veilig internet. Deze "Safer Internet Day" moet het veilig en verantwoord internetgebruik bij kinderen en jongeren stimuleren.

Kenet voert veilig internet voor kinderen heel het jaar door hoog in het vaandel en zet het onderwerp op deze Dag voor een veilig internet extra in de kijker in Karrewiet, in de wrap en uiteraard ook op hun site.

Karrewiet bezoekt een Vlaamse school en vraagt de kinderen uit over hun internetgebruik en de vragen die zij daarbij hebben. Daarna trekt een kindreporter met die vragen naar een internetspecialist voor antwoorden en advies. De vragen hebben onder meer te maken met sociale netwerken, het online bekijken, kopiëren en downloaden van filmpjes en het zelf uploaden van filmpjes. Wat mag (niet), waar moet je rekening mee houden, waar pas je best voor op? De reportage is te zien op 7 februari 2012 om 18u.

Kinderen kunnen op de site van Ketnet ook de hele dag vragen stellen over het onderwerp. Een team van experts komt naar de studio om de vragen onlie te beantwoorden.

Let jij erop dat jouw kinderen veilig op het internet rondsurfen? Hoe doe je dat? Welke regels hebben jullie opgelegd? Laat het ons even weten!

Partner Content