De 1000 km van Kom op tegen Kanker

Door De Redactie

De 1000 kilometer van Kom op tegen Kanker is de langste fietstocht van Vlaanderen. Maar het is natuurlijk niet zomaar een fietsevenement. De opbrengst van de tocht gaat naar wetenschappelijk kankeronderzoek. En jij kan je steentje bijdragen!

Van 17 tot en met 20 mei 2012 vindt de derde editie plaats van de 1000 km van Kom op tegen Kanker. Dit jaar is Mechelen de gaststad van waaruit gefietst wordt naar alle Vlaamse provincies. Op dag 1 is de middagstop in Brussel bij het Vlaamse Parlement, op dag 2 wordt er gefietst naar Brugge, op dag 3 ontvangt Tongeren de fietsers en Brasschaat mag op dag 4 de 1000 kilometer verwelkomen.

Er wordt dus iedere dag 250 km afgelegd maar aangezien niet iedereen over fantastische fietsbenen beschikt kan er ook in ploegen gefietst worden. Bovendien zijn er ook drie peletons: een peleton met een gemiddelde snelheid van 24 km/u, een aan 27 km/u en een aan 30 km/u.

Onder de fietsers zijn heel wat (ex)-kankerpatiënten en familieleden, maar ook heel wat bedrijven, fietsclubs, scholen,… Zij gebruiken hun netwerk om het startgeld voor hun deelname in te zamelen of organiseren evenementen met hun personeel.

Maar Kom op tegen Kanker is nog steeds op zoek naar deelnemers, want met een deelname kan wetenschappelijk onderzoek mogelijk gemaakt worden.

Surf naar www.1000km.be en schrijf je in! Elk team dat wil deelnemen, engageert zich om 5000 euro in te zamelen voor kankeronderzoek.

Elk jaar steunen ook enkele Bekende Vlamingen, die zelf van nabij met kanker te maken kregen, als peter en meter de 1000 kilometer. Dit jaar zijn dat Eva Daeleman, Annemie Struyf, Jan Hautekiet en Leo Van Der Elst.

Partner Content