De machtigste steden van Zuid-Frankrijk

Door De Redactie

Frankrijk is nog steeds dé populairste vakantiebestemming voor ons Belgen. Trek je deze zomer naar de Languedoc-Roussillon, rijd dan niet voorbij deze drie machtige steden.

Nîmes, het Rome van Frankrijk

Wil je een vleugje oudheid snuiven, breng dan een bezoek aan de stad Nîmes. Hier is het enorme erfgoed vandaag nog de stille getuige van een roemrijk verleden. Bezoek de Tour Magne, onderdeel van de Romeinse vestingwal en het Maison Carrée, de tempel die het forum van de antieke stad domineerde. Mis ook niet de tempel van Diana in de Jardin de la Fontaine, de oude Romeinse thermen, de poort van Augustus en de arena. Moe van alle overweldigende indrukken? Rust uit op een van de vele verborgen pleintjes of geniet van een verfrissend drankje op een gezellig terras.

Montpellier, universiteitsstad in beweging

Montpellier werd pas in 985 na Christus gesticht en is in vergelijking met Nîmes een vrij ‘jonge’ stad. Toch vind je ook hier een stukje geschiedenis. Bezoek de oudste medische universiteit van Frankrijk en ga struinen door de smalle straatjes van de historische wijk Écusson, de ‘groene long’ van de stad. Kunstliefhebbers mogen het Fabre-museum, een van de mooiste kunstmusea van Frankrijk, niet missen. Wil je ’s avonds lekker ontspannen met een glaasje wijn? Bezoek dan een van de vele wijnbars in het centrum van de stad.

Perpignan, hoofdstad van de Catalaanse cultuur

Catalaanse sferen proef je in Perpignan. Ook hier valt heel wat te zien en te beleven. Bezoek het Paleis van de Koningen van Mallorca en de kathedraal Saint Jean-Baptiste, beide opgetrokken in gotische stijl. Ook een must is het fort Castillet, waar nu het Musée de l’Histoire de la Catalogne Nord gevestigd is. Op zoek naar een beetje vermaak tijdens de zomermaanden? Van 18 juli tot 22 augustus 2013 word je tijdens ‘les jeudis de Perpignan’ op straten en pleinen getrakteerd op gratis muziek en theater.

Bron: Katleen Burm voor www.orbiville.be

Partner Content