De mooiste luisterboekjes op een rij

Door De Redactie
Vertrek je binnenkort op vakantie met de wagen? Of wil je de kids thuis behoeden tegen verveling? Dan zijn deze luisterboekjes van "Heerlijk Hoorspel" geschikt materiaal.

De nachtegaal

‘Heerlijk Hoorspel’, naar het verhaal van H. C. Andersen, bewerkt door Stuffmakers, en verteld door o.a. Warre Borgmans, Tom Van Dyck en Gène Bervoets. De keizer van China gaat helemaal plat voor het prachtige gezang van de kleine nachtegaal. Maar dat vindt de stipte hofmeester niet leuk. Hij bestelt een namaak-nachtegaal en laat de echte ontsnappen. Wanneer de keizer hoort dat zijn nachtegaaltje zoek is, wordt hij heel erg ziek. Zal Li, het keukenmeisje, op tijd zijn om de doodzieke keizer te redden? Beleef het in dit spannende, grappige hoorspel. Via de leuke tekeningen kan je het hele verhaal in het boek volgen, terwijl je luistert naar de CD.

Duur: 66 minuten

 

De wilde zwanen

‘Heerlijk Hoorspel’, naar het verhaal van H. C. Andersen, bewerkt door Stuffmakers, en verteld door o.a. Warre Borgmans, Geert Van Rampelberg, Frank Focketyn en Tom Van Dyck. Prinses Elisa is helemaal de kluts kwijt wanneer haar 11 broers worden omgetoverd in zwanen. Alleen door 11 hemden te vlechten van brandnetels kan ze de vloek van haar stoute stiefmoeder doorbreken. Ze sluit vriendschap met een bende vrolijke spoken, wordt bespied door een bazige bisschop en verliest haar hart aan de verlegen koning Boris. Hoe dàt afloopt, beleeft u in dit meeslepende, knotsgekke hoorspel. Via de leuke tekeningen kan je het hele verhaal in het boek volgen, terwijl je luistert naar de CD.

Duur:  69 minuten

 

De mestkever

‘Heerlijk Hoorspel’, naar het verhaal van H. C. Andersen, bewerkt door Stuffmakers, en verteld door o.a. Warre Borgmans, Stany Crets, Carry Goossens en Herbert Flack. Wanneer een kleine, brutale mestkever uit de koninklijke paardenstal wordt gegooid, trekt hij de wijde wereld in. Hij ontmoet de libel Rosita die hem eerst als een god ontvangt en dan aan de deur zet. En hij wordt ei zo na opgegeten door Groene Michel, een hongerige kikker met een tong om ‘u’ tegen te zeggen. Wanneer de mestkever verliefd wordt op Lieve Heersbeestje, besluit hij haar papa te gaan redden die opgesloten zit in het geheimzinnige ‘bakstenen beest’. Maar kan hij uit de klauwen van die akelige mijnheer Priem blijven? En waar zit zijn vriend, de strontvlieg? Beleef het mee in dit heerlijke, superspannende hoorspel. Via de leuke tekeningen kan je het hele verhaal in het boek volgen, terwijl je luistert naar de CD.

Duur: 65 minuten

 

De vlo en de professor

‘Heerlijk Hoorspel’, naar het verhaal van H. C. Andersen, bewerkt door Stuffmakers, en verteld door o.a. Warre Borgmans, Koen De Graeve, Els Dottermans en Tom Dewispelaere. In een crash met een luchtballon verliest de Professor zijn enige broer en zijn enige luchtballon. Hij geraakt aan lager wal en overleeft een tijdje als straatgoochelaar. Wanneer hij de lieftallige Wéralène ontmoet, lijkt zijn geluk te keren, tot showbizz manager Fritz Ritz zich met de zaak bemoeit. Maar dan springt de supergetalenteerde Vlo in het verhaal. De Vlo en de Professor worden beroemd, hun vliegtuig naar Amerika stort neer op het eiland van de mysterieuze Awoe’s, een vulkaan wordt boos … en wat er dan gebeurt, ontdekt u in het nieuwe hoorspel met veel leuke ups en heerlijke downs. Via de leuke tekeningen kan je het hele verhaal in het boek (40 p.) volgen, terwijl je luistert naar de CD.

Duur: 75 minuten

 

De reisgenoot

‘Heerlijk Hoorspel’, naar het verhaal van H. C. Andersen, bewerkt door Stuffmakers, en verteld door o.a. Warre Borgmans, Koen De Bouw, Tine Reymer en Nico Sturm. Na de dood van zijn papa, gaat bange Johannes op zoek naar avontuur. Het is meteen raak, want door hem schrikken twee schurken zich bijna dood. Samen met een reisgenoot, die hij op een dood moment tegen het lijf loopt, gaat hij op zoek naar de beeldschone, maar wrede Prinses Sophia. Antwoordt hij juist op haar drie vragen, dan mag hij met haar trouwen. Anders wordt hij doodgewoon gedood. Waarom wil de spuuglelijke trollenkoning absoluut leren dansen? Trouwt Johannes met de prinses tot de dood hen scheidt? Wat is de beste job ter wereld? En wie is die mysterieuze reisgenoot eigenlijk? De antwoorden vind je in dit daverende, doodleuke hoorspel. Via de leuke tekeningen kan je het hele verhaal in het boek volgen, terwijl je luistert naar de CD.

[LINK_TEXT id=1]

Partner Content