De piraten! Alle buitenbeentjes aan dek!

Door De Redactie

Aardman, bekend van Wallace and Gromit en Chicken Run, levert nog een keertje een langspeelfilm af én hij gaat over piraten. Dubbele fun voor de kids dus want de claymotion waarmee de studio werkt wist ons nog steeds te entertainen!

Al meer dan 20 jaar probeert Piraat Kapitein de award van "Piraat van het jaar" te winnen, maar door zijn stuntelig gedrag kan hij nog geen boot kapen. Laat staan dat hij ergens een schat weet op te graven. Maar dan entert hij samen met z'n crew het schip van Charles Darwin. Die toont meteen veel belangstelling voor de papegaai – of is het een dodo – van Piraat Kapitein. De wetenschapper weet de piraten te overtuigen om samen met hem naar Londen af te reizen om daar deel te nemen aan een wetenschapswedstrijd… en dat in ruil voor eeuwige roem!

De Piraten! Alle buitenbeentjes aan dek! wist onder andere Bruno Vanden Broecke, Sean Dhondt en Jonas Van Geel te strikken aan Vlaamse kant. Internationeel spraken Hugh Grant en Imelda Staunton enkele stemmen in.

Visueel is deze prent opnieuw heel mooi om te bekijken dankzij de vele details die Aardman steeds in z'n films verwerkt. Qua verhaal waren we een beetje teleurgesteld want de prent is niet zo grappig als de trailer liet uitschijnen.

De Piraten! Alle buitenbeentjes aan dek! – verkrijgbaar op dvd en Blu-ray vanaf 16 augustus 2012

Partner Content