Dé vijf films van het voorjaar

Door De Redactie

In het voorjaar van 2015 worden er weer heel wat nieuwe films op ons afgevuurd in de bioscoopzalen. Maar welke zijn de moeite waard om te bekijken? Wij maakten alvast een top 5 van de films die je zeker niet mag missen. 

 

 

 

 

 

 

 

1. Fifty Shades of Grey – 14 februari

De langverwachte verfilming van Fifty Shades of Grey verschijnt vanaf Valentijn op het grote scherm. Een film waar stiekem elke vrouw ongeduldig op wacht! Jamie Dornan en Dakota Johnson schitteren in de hoofdrollen van deze erotische dramafilm.

Anastasia Steele (Dakota Johnson) is een studente die de succesvolle zakenman Christian Grey (Jamie Dornan) interviewt voor haar schoolblad. Er hangt spanning in de lucht en Christian en Anastasia kunnen elkaar niet uit hun hoofd zetten. Ze worden verliefd, maar Christian wil allesbehalve een gewone relatie. Hij vraagt Anastasia om een BDSM contract te ondertekenen, zodat zij het slaafje speelt in zijn SM-rollenspellen. Zal Anastasia dit accepteren? 

 

2. Seventh Son –25 februari

Seventh Son is een spannende fantasiefilm gebaseerd op het boek ‘De Geestenjager’ van Joseph Delaney. John Gregory (Jeff Bridges) is een spook en hij beschermt het land tegen geesten, heksen en andere gevaarlijke verschijningen. John wordt echter te oud voor deze taak en zet de zoektocht in naar zijn opvolger. Zijn oog valt op de knappe boer Thomas Ward (Ben Barnes). Thomas wordt meteen voor een grote uitdaging gesteld: Mother Malkin (Julianna Moore), een gevaarlijke heks, ontsnapt en zet het land op stelten. 

3. Mortdecai  – 21 januari

Fans van Johnny Depp genieten vanaf 12 februari van zijn nieuwste vertolking in de actiekomedie Mortdecai. Depp speelt de excentrieke kunsthandelaar Charles Mortdecai. Nadat een kostbaar schilderij gestolen wordt, reist hij de hele wereld rond om dit terug te vinden. Het gerucht doet de ronde dat het schilderij de sleutel vormt tot een verloren bankrekening met Nazi goud. Spanning én humor verzekerd dus! 

4. The Boy Next Door – 22 april

The Boy Next Door is een psychologische thriller met Jennifer Lopez en Ryan Guzman in de hoofdrollen. Claire, een gescheiden vrouw, valt voor haar veel jongere buurman Noah en begint een passievolle relatie met hem. Alles loopt goed, tot Ryan plots heel obsessief wordt. Claire eindigt de relatie, maar dit laat Ryan niet zomaar gebeuren. Ryan maakt het leven van Claire een ware hel waar ze maar niet uit kan ontsnappen. 

5. Wild – 4 maart

Wild is een biografische film gebaseerd op het boek ‘Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail’, met in de hoofdrol Reese Witherspoon. Cheryl (Reese Witherspoon) beleeft een woelige periode in haar leven. Haar moeder overlijdt, ze scheidt van haar man en ze vertoont roekeloos gedrag. Daarom beslist ze om als therapie een grote uitdaging aan te gaan. Ze trekt te voet door de 4286 kilometer lange Pacific Crest Trail route en dit zorgt voor heel wat uitdagingen. 

Partner Content