De wereld is écht klein

Door De Redactie

Ben jij een avontuurlijke reizigster? Heb je alle hoeken van de wereld gezien? En denk je dat er niets meer te ontdekken valt op de aardbol? De kans is groot dat je gelijk hebt, want volgens Italiaanse onderzoekers zijn er geen afgelegen gebieden meer.

Uit de 'wereldkaart van bereikbaarheid' die de wetenschappers opgesteld hebben , blijkt dat nog slechts 10% van de aardkorst moeizaam bereikbaar is.

Het onderzoek werd uitgevoerd op basis van de vraag 'hoe lang duurt het over land of per boot om vanuit eender welk punt ter wereld de dichtsbijzijnde stad van minstens 50.000 inwonders te bereiken'? Omdat de bedoeling was om de nabijheid van scholen en ziekenhuizen uit te tekenen, werd de bereikbaarheid van de luchtvaart niet meegerekend.

De wetenschappers kwamen tot de vaststelling dat 90% van de wereld binnen de 48 uur bereikt kan worden. Zelfs de oerwouden van de Amazone gebieden, zijn voor iedereen 'dichtbij' geworden. Want met rivierboten is nog slechts 20% van het gebied meer dan 2 dagen varen verwijderd van een stad van minstens 50.000 inwonders. Hiermee zijn is de Amazone even bereikbaar als bijvoorbeeld Quebec.

Partner Content