Disneyland Paris opent nieuw Toy Story Playland

Door De Redactie
Een parachutesprong, een wilde rit in een bestuurbare auto of met Slinky Dog mee op avontuur. In Toy Story Playland is het allemaal mogelijk!

Niet een, niet twee, maar drie nieuwe belevingen voor het hele gezin bevinden zich in het spectaculaire Toy Story Playland. Dit land is geïnspireerd op de achtertuin van Andy, de jongen uit de Toy Story-films. Op het moment dat je zijn tuin binnenstapt, heb je het gevoel zelf gekrompen te zijn tot de grootte van één van Andy’s speelgoedstukken! Omringd door enorme grassprieten en uitvergroot speelgoed, kunnen de bezoekers zich laten entertainen door 3 nieuwe attracties.

Toy Soldiers Parachute Drop

Van zodra de sergeant “Go” roept, vliegt de bezoeker 25 meter omhoog om vervolgens naar beneden te vallen met de bekende parachutes van de Groene Soldaatjes voor een perfecte landiing. De attractie ziet eruit als een echt trainingskamp met levensgrote Groene Soldaatjes, een legerbarak, een jeep en een uitkijktoren. Zelfs de beroemde walkie-talkie van Fisher-Price ontbreekt niet. Krijg je maar niet genoeg van deze legerbasis, dan kan je als bezoeker ook nog op de foto als soldaat mét parachute!

Slinky Dog Zigzag Spin

Deze familieattractie is geïnspireerd door de retro “rups“. Met de bezoekers aan boord jaagt de elastische Slinky Dog in een cirkel zijn eigen staart achterna. Eerst langzaam, maar dan steeds sneller. Een bordspel vermaakt de bezoekers in de wachtrij en bij de uitgang staat de grappige dinosaurus Rex klaar voor foto’s.

RC Racer

Een uitdagende half-pipe die lijkt op het populaire Hot Wheel parcours maar dan nog véél groter. Eerst worden bezoekers door de Hot Wheels Super Charger uit het station geschoten. Wanneer de hefboom naar boven gaat, racet de radiobestuurde speelgoedauto van Andy naar de zinderende top van de 25 meter hoge half-pipe. Voorwaarts, maar ook achterwaarts.

Als bezoeker kan je Toy Story Playland via twee ingangen betreden. Bij de hoofdingang word je op indrukwekkende wijze begroet door de 4 meter hoge Buzz Lightyear. De tweede ingang is een sluipweg door de Barrel of Monkeys waar de aapjes boven je hoofd hangen.

Langs de paden vind je heel wat nostalgisch speelgoed en ‘s avonds wordt het land verlicht door gekleurde feestverlichting. Andy’s enorme, maar subtiele voetafdrukken zijn trouwens goed zichtbaar, zodat de bezoeker goed beseft hoe klein hij geworden is! Om jou als bezoeker echt het gevoel te geven dat je bent gekrompen tot de grootte van een stuk speelgoed, heeft Disney gekozen voor een terrein dat omring wordt door bomen van meer dan 100 jaar oud. Deze bomen reiken tot een hoogte van 30 meter en torenen overal bovenuit.

Meer info: www.disneylandparis.com

Partner Content