Dit straal je uit wanneer je zwart draagt

Ziet jouw kleerkast er hetzelfde uit in het licht als in het donker? Zwart is gepast voor elke gelegenheid, het is modieus en stijlvol. Maar dit straal je écht uit met een zwarte outfit.

Draag jij veel zwart, dan vind je omgeving je waarschijnlijk intelligent, zelfverzekerd en charmant. Uit een Brits onderzoek blijkt bijna de helft van de vrouwen en meer dan 60% van de mannen zwart intelligent vinden overkomen. Hoewel de niet-kleur vaak wordt geassocieerd met somberheid en dood, vinden de meeste mensen het passend voor heel wat gelegenheden. Ze gaven aan dat een zwarte outfit ideaal is voor een begrafenis (beetje voorspelbaar) maar ook voor op een eerste date, een sollicitatie én zelfs voor op een bruiloft! Mensen in het zwart stralen naast intelligentie ook zelfvertrouwen uit, wat ze dan weer aantrekkelijker maakt. Én je oogt ook nog slanker.

Wat met andere kleuren?

Natuurlijk is het niet onze bedoeling dat je alle andere kleuren schrapt uit je garderobe. Ieder kleurtje brengt zo z’n eigen boodschap over, de ene al wat positiever dan de andere.

Rood en roze

De kleur rood straalt eerder arrogantie uit en een lagere intelligentie. Maar daarnaast straalt ze ook passie en positiviteit uit, je gaat voor je dromen en ideeën. Roze komt vaak onprofessioneel over, maar wel creatief en vrolijk.

Geel en oranje

Geel en oranje stralen optimisme uit, maar door die gedrevenheid kom je soms minder slim over dan je echt bent.

Blauw, groen, paars

Blauw en groen staan voor rust en kalmte, maar stralen ook koppigheid uit. Paars en donkerblauw komen dan weer net iets dramatischer over, maar ook mysterieus.

Vermijd bruin

Met bruin moet je altijd heel goed opletten. In het onderzoek scoorde de kleur bruin het slechtst van alle kleuren. Het hangt er natuurlijk wel van af welke tint je draagt. Pasteltinten zijn vaak nog oké, ook al ogen ze misschien wat saai. Donkerbruin daarentegen wordt vaak geassocieerd met viezigheid en uitwerpselen. Misschien toch iets anders aantrekken op je sollicitatiegesprek!

Bron: libelle.nl, girlscene.nl, beeld: Shutterstock

Lees ook

Partner Content