Dit zijn de (minder klassieke) goede voornemens van de Libelle-webredactie

Door Isabelle Ignoul

Het nieuwe jaar komt eraan en dat betekent dat we massaal goede voornemens maken. Meestal komen we daarbij niet verder dan de gekende klassiekers, maar het kan ook anders. 

Meer sporten, gezonder eten, afvallen, meer tijd maken voor het gezin,… het zijn goede voornemens die elk jaar steevast bovenaan de nieuwjaarslijstjes prijken. Daarom gooit de Libelle-webredactie het eens over een andere boeg met een lijstje ‘anders dan anders’ goede voornemens. Doe je mee?

Goed is goed genoeg (webredactrice Charlotte)

“We willen het allemaal zo perfect doen: de perfecte mama, echtgenote, vriendin, zus, dochter,… zijn. Maar dat brengt zoveel druk en stress met zich mee. En we beseffen niet eens dat we het onszelf aandoen. Daarom wil ik de lat bewust wat lager leggen in 2018, onder het motto: goed is goed genoeg!”

Iets nieuws leren (eindredactrice Isabelle)

“‘Stilstaan is achteruitgaan’, zei mijn leerkracht economie vroeger altijd, tot vervelens toe. Maar ze had gelijk. Ik vind het ook belangrijk om mezelf af en toe eens uit mijn comfortzone te pushen. Daarom wil ik volgend jaar iets nieuws leren. Ik ben alvast begonnen met drumlessen en ik zou tegen eind 2018 heel graag één nummer volledig willen kunnen drummen.

Eens wat meer aan mezelf denken (webredactrice Jolien)

“Een vaakgehoord goed voornemen is om meer tijd aan anderen te besteden, maar ik wil in 2018 af en toe eens wat meer aan mezelf denken. En niet altijd alles in functie van anderen doen.”

Een ongepland bezoekje aan (groot)ouders (social media planner & analist Thijs)

“Ik wil geen grote doelen vooropstellen, want ik kan ze vaak toch niet volhouden. Daarom heb ik maar één klein, goed voornemen voor 2018: wat vaker ongepland bij mijn ouders en grootouders langsgaan. Met een vers gebakje, of een boeketje bloemen. Zomaar, want het zijn de kleine dingen die het leven groots maken.”

Zeg het met een… complimentje (webredactrice Lynn)

“Mensen leven zo hard naast mekaar door. Daarom zou ik anderen eens wat vaker een complimentje willen geven, zelfs een onbekend iemand. Of een spontaan babbeltje slaan met een voorbijganger als ik met mijn hond ga wandelen. Ik denk echt dat dat de wereld een klein beetje warmer en mooier zou maken.”

Vaker iets spontaans doen (webredactrice Rani)

“In het nieuwe jaar wil ik vaker die agenda eens laten voor wat ze is en iets spontaans doen: met collega’s iets drinken na het werk of out of the blue een citytrip boeken, bijvoorbeeld. Een echte uitdaging voor de huismus die ik ben!”

Sparen, maar dan op mijn manier (webredactrice Celine)

“Sparen werkt niet altijd motiverend bij mij: je zet het geld op de bankrekening, maar je ziet het niet ‘aangroeien’. Daarom wil ik het in 2018 over een andere boeg gooien en een spaarpotje in huis zetten op 1 januari. Dagelijks stop ik er dan een klein bedrag in en pas op de laatste dag van het jaar mag ik optellen hoeveel geld ik bij mekaar gespaard heb.”

 

Meer interessant Libelle-nieuws lees je hier:

Partner Content