DIY: chocoladelepels om chocolademelk mee te maken

Door De Redactie

Bij de winterperiode hoort natuurlijk warme chocolademelk. Met deze zelfgemaakte chocoladelepels wordt die nóg lekkerder.

Dit heb je nodig:

  • Stevige plastieken lepels
  • Chocolade
  • Bakpapier

Zo maak je het:

  • Breek de chocolade in stukjes.
  • Smelt de chocolade in de microgolfoven of au bain-marie.
  • Haal een plastieken lepel door de gesmolten chocolade.
  • Zorg ervoor dat de hele lepel gevuld is.
  • Leg de lepel op een vel bakpapier.
  • Je kunt de lepels eventueel afwerken met een andere kleur chocolade.
  • Druppel er met een lepel wat chocolade over.
  • Door heen en weer te bewegen creëer je zwierige lijntjes.
  • Leg de lepels enkele uren in de koelkast, zodat de chocolade terug hard kan worden.

Zo gebruik je het:

  1. Maak een tas warme melk.
  2. Roer je chocoladelepel door de melk.
  3. Even wachten, en… genieten maar!

 

Nog meer lekkers lezen?

Partner Content