25 Aug 2015, Ferrol, Spain --- Hands of a boy holding pears --- Image by © Ramon Espelt/Westend61/Corbis

Lekker fruit tijdens de koude wintermaanden

Door De Redactie

Fruit eten is goed voor je gezondheid, zeker ook tijdens de wintermaanden. Een lekker lijstje ter inspiratie!

Tijdens de zomer heb je een overvloed aan keuze, maar welk fruit eet je nu eigenlijk tijdens de wintermaanden? Gelukkig is er goed nieuws: heel wat fruitsoorten zijn namelijk in de winter op hun best.

Lekker fruit van Belgische bodem

  • Appel: “An apple a day keeps the doctor away“. Eet dus ook tijdens de wintermaanden voldoende appels. Bovendien zijn ze lang houdbaar, heb je keuze tussen de groene en rode varianten en kun je appels gemakkelijk verwerken in allerlei recepten. Denk maar aan een heerlijke crumble of een verrukkelijke appeltaart.
  • Peer: ook peren zijn er tijdens de winter in alle vormen en maten. Wist je dat peren ook erg lekker zijn in combinatie met speculaas of kaneel?

Exotische vruchten

België heeft een gematigd klimaat, maar geen nood: exotische fruitsoorten zoals mango, granaatappel, banaan en ananas zijn het hele jaar door te verkrijgen.

Citrusvruchten

Bij citrusvruchten denk je automatisch aan zomer, maar ook tijdens de winter zijn ze bijzonder lekker! Bovendien bevatten ze erg veel vitamine C, wat weer goed is voor je immuunsysteem. Zo ben je minder vatbaar voor kwaaltjes. Zet dus voldoende citroenen, pompelmoezen, sinaasappels, mandarijnen en andere citrusvruchten op je menu.

Meer lezen

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content