DIY: origineel hoofdeinde voor je bed

Door De Redactie

Wat dacht je van een zelf geschilderd hoofdeinde voor je bed? Creëer op een makkelijke en eenvoudige manier een blikvanger in je slaapkamer. Met deze vijf stappen wordt het een fluitje van een cent! 

 

 

STAP 1: KIES JOUW FAVORIETE KLEUREN

Begin met het kiezen van jouw favoriete kleuren. Je kan beter een (neutrale) basiskleur kiezen die bij de kleur van je muur past. Daarna kies je ook enkele felle kleuren om details te creëren.

STAP 2: TEKEN DE VORM OP DE MUUR

Laat je bed staan en teken met een zacht potlood de contouren van het hoofdeinde op de muur. Ben je geen kei in tekenen en ben je bang om je muur te beschadigen? Teken dan je ontwerp eerst op een dun velletje papier, knip uit en plak het op de muur. Daarna kan je met je potlood de contouren aanbrengen op de muur.

STAP 3: BASISKLEUR AANBRENGEN

Verplaats je bed een beetje van de muur en verf je ontwerp op de muur met de basiskleur. Gebruik een fijn penseel om de randen mooi af te werken en een verfborstel voor de grotere vlakken.

STAP 4: DETAILS TEKENEN

Zodra de basisverf droog is, kun je starten met de details! Gebruik wit krijt om de contouren van je versieringen te tekenen. De staaltjes verf zijn hiervoor ideaal om te gebruiken. Maak je vooral geen zorgen als je tekeningen niet perfect zijn. Ongelijke vormen maken jouw hoofdeinde des te unieker!

STAP 5: ZET JE BED TERUG

Zodra de verf droog is, kun je het bed terug tegen de muur zetten. Je hoofdeinde oogt extra mooi met enkele kussentjes tegen de muur. 

Ontdek nog meer originele ideeën op de website van Levis!

Lees ook

[LINK_TEXT id=2]
[LINK_TEXT id=3]

Partner Content