Cabo San Lucas, Mexico --- Painted chair --- Image by © Colleen Cahill/Design Pics/Corbis

DIY: originele stoelen met restjes verf

Door De Redactie

Je kan niet veel misdoen met een mooie designstoel. Personaliseer een oude stoel naar keuze met een paar kleurrijke details. Een uniek stuk in huis!

Stap 1: Schuren

Schuur de stoel met een fijne schuurpapier. Verwijder de overgebleven houtrestjes met een vochtige doek.

Stap 2: Primer

Breng een laag primer aan op het hout. Dit zorgt niet alleen voor een mooi en glad oppervlak, maar ook voor een betere hechting van de verf. Wees voorzichtig dat je geen druppels krijgt onderaan de pootjes van je stoel.

Stap 3: Eerste verflaag

Wanneer de primer droog is, breng je de eerste verflaag aan in jouw favoriete kleur.

Stap 4: Tweede verflaag

Wanneer de eerste verflaag droog is, herhaal je stap 1. Schuur opnieuw de stoel om oneffenheden te verwijderen. Ga over de stoel met een vochtige doek. Breng vervolgens de tweede verflaag aan.

Stap 5: Plakband aanbrengen

Van zodra de tweede verflaag droog is, kunnen we beginnen met de afwerking. Markeer met een potlood tot waar de kleur moet komen. Plak nu een stukje plakband boven het streepje. Doe dit voor elke poot.

Stap 6: Pootjes schilderen

Verf de pootjes met jouw tweede favoriete kleur. Verf net iets boven de plakband, zodat je een mooi streepje krijgt.

Stap 7: Plakband verwijderen

Breng een tweede verflaag aan op de pootjes. Verwijder de plakband als de verf nog een beetje vochtig (maar niet te nat) is. Dit voorkomt dat de verf zou afbladeren. 

Dit speelse effect kan je herhalen op verschillende hoogten. Je bent vrij om te kiezen voor jouw favoriete kleuren volgens jouw interieur. Wij gebruikten neutrale kleuren, maar alle kleurcombinaties zijn mogelijk. Wees creatief!

Meer inspiratie en advies vind je op de website van Levis!

Bekijk het filmpje

Partner Content