© Wout Hendrickx

DIY: zo maak je dit schattige vosje voor aan de muur

Na rendieren, herten, elanden en uiltjes, zijn dit jaar vooral vosjes populair. En terecht, want wat zijn ze schattig. Dit schattige vosje voor aan de muur, kun je makkelijk zelf maken. Hou je spijkers en wol klaar, en wikkelen maar!

Zo maak je dit schattige vosje voor aan de muur

Dit heb je nodig

 • Een boomschijf met ⌀ ± 40 cm (bijvoorbeeld bij Van Uytsel)
 • Patroon radeerwieltje (bijvoorbeeld bij Veritas)
 • Fijne spijkertjes
 • Wit garen
 • Oranje garen
 • Zwarte wol
 • Ophanghaakje

Download het patroon

Klik op onderstaande afbeelding om het patroon van het vosje te downloaden. vosje aan de muur

Zo ga je te werk

 1. Download de illustratie met de patroondelen van het vosje. Print uit op A4-formaat en knip de 3 patroondelen uit.
 2. Deel de boomschijf met een zachte potloodlijn verticaal in een linker- en rechter helft.
 3. Leg de halve patroondelen voor de kop en het lijfje rechts tegen de potloodlijn aan en teken met potlood zachtjes langs de contouren. Leg de beide patroondelen vervolgens gespiegeld op de linkerhelft van de boomschijf tegen de potloodlijn aan en vervolledig de contouren van kop en lijf. Neem rechts ook met potlood de patroontekening van de staart over.
 4. Overloop met een patroon radeerwieltje de contouren en alle lijnen die de lichaamsdelen van elkaar scheiden. Hierdoor druk je puntjes in het hout die de lijnen markeren. Nagel fijne spijkertjes met kop in de puntjes; laat de kopjes nog een paar millimeter boven de houtschijf uit steken.
 5. Knoop voor de snuit het begin van een bolletje wit garen rond de uiterst linkse spijker, wikkel rond de volgende spijker op de contourlijn en werk zo de hele contour af tot je weer aan de eerste spijker komt. ‘Kleur’ dan de snuit in door het garen tussen tegenover elkaar gelegen spijkers te spannen, in lijnen die kriskras door elkaar lopen. Knoop het einde van elke draad ook weer rond een spijker.
  Tip! Gebruik tijdens het wikkelen van de snuit ook de contourspijkers van de oogjes, maar mijd de binnenkant die straks met zwart garen gevuld zal worden.
 6. Wikkel op dezelfde manier witte pootjes (zonder de voetjes), het binnenste gedeelte van de oortjes en de staartpunt: eerst de contouren en dan pas de ‘massa’. Wikkel vervolgens de kop, buitenkant oortjes, het lijfje en de staartaanzet met oranje garen. Eindig voor de voetjes, ogen en neus met zwarte wol.
 7. Bevestig een ophanghaakje aan de achterkant van de schijf en hang je kunstwerkje op.
vosje aan de muur
Wout Hendrickx 

Ideeën en uitwerking: Harald Ligtvoet en Véronique Maurissen van Gaarne (gaarne.be) • Shopping, styling en productie: Harald Ligtvoet • Foto’s: Wout Hendrickx

Nog meer crea-ideetjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content