Doe mee met de Wereldbreidag

Door De Redactie
Breinaaldenfans, verenigt u! Op vrijdag 12 juni is het Wereldbreidag! Overal ter wereld verzamelen mensen op openbare plaatsen om samen te breien en ideeën uit te wisselen.

Copywrite beelden: sxc.hu

Ook in Vlaanderen verzamelen de breinaalden zich! Op vrijdag 12 juni van 9u tot 16u kan je in Antwerpen terecht om deel te nemen aan deze leuke feestdag. Neem alvast je breiwerk mee en geniet van de verschillende workshops en demonstraties.

6 Workshops en een breicafé

  • Tunisch haken: tunisch haakwerk bestaat uit een combinatie van diverse haak- en breitechnieken en levert een sterk elastisch weefsel op. In deze demo leer je een tasje haken.
  • Gedraaide sjaal: één van de trends van volgende winter zal ongetwijfeld deze modieus gedraaide sjaal worden. Leer nu al dit bijzondere winteraccessoire breien.
  • Juweel met toverstaf: dankzij deze gemakkelijke techniek kan iedereen een hippe sjaal breien. Via een bijzondere wikkelmethode tover je in een handomdraai een leuke bontgekleurde sjaal tevoorschijn!
  • Babymutsje: Dit eenvoudige breiwerkje is geschikt voor beginners en gevorderden. Maak een snoezig mutsje en verwen je kinderen en kleinkinderen, familieleden en vrienden met dit mooie zelfgemaakte accessoire.
  • Vilten figuren: met vilt kan je oneindig veel accessoires en figuurtjes maken. Tijdens deze workshop leer je een klaproos broche maken.
  • Kerstslinger guimpen: guimphaken gebeurt op een guimpe-vork waarmee je snel een prachtig resultaat behaalt. De mogelijkheden van deze oude techniek zijn eindeloos!

Het eerste breicafé
In het breicafé kan jde de hele dag terecht voor een gratis kopje koffie terwijl je samen met andere breifanaten kan breien en ideetjes kan uitwisselen.

Place to be

De demonstraties en het breicafee gaan door in de cursusruimte van Aters Handwerken. Ingang op de Dageraadplaats 29, 2018 Antwerpen. De toegang is gratis.

Tijdens de Wereldbreidag kan je ook de nieuwe wolsoorten, de aankomende trends en de nieuwste breimodellen ontdekken.

Partner Content