Bezoekers in het Museum Plantin en Moretus, Antwerp

Dít is de leukste gezinsuitstap van het najaar!

Libelle & Stad Antwerpen

Wie denkt dat musea en kinderen niet samengaan, heeft het goed mis. Althans, als je het leuk en boeiend maakt. Daar slaagt het Museum Plantin-Moretus aardig in. De historische drukkerij-uitgeverij heeft alles in huis om je kids van top-entertainment te voorzien! 

Enige museum op de UNESCO-werelderfgoedlijst

Ken jij het gezellig krakende Museum Plantin-Moretus in Antwerpen? De befaamde drukkers en uitgevers Plantijn en Moretus verzamelden er hun rijkdommen, en in 1570 werd hier ook de eerste historische atlas gedrukt! Het is tevens de enige drukkerij-uitgeverij ter wereld uit de renaissance- en baroktijd.

En vandaag is het dé uitvalsbasis voor een dagje vol plezier en mysterie met het hele gezin, je vriendinnen of familie:

5x leuke to do’s met je kinderen

Luister hoe het hele museum tot leven komt met het hoorspel, verkleed je als Plantijn of ga als een echte detective op zoek naar de moordenaar van Balthasar.

1. Word meesterdrukker

Ga zelf aan de slag gegaan met inkt, papier en drukpers. Of maak van je tekening een afdruk. Op speciale dagen organiseert het museum inloopworkshops. Je bezoek wordt nog specialer: druk de zonnebloem van Dodoens, maak je eigen litho of creëer je eigen kerstkaarten.

2. Alles komt tot leven

Het hoorspel is geen alledaagse audiotour! Een Vlaamse topcast en de nieuwe driedimensionale audiotechnieken laten je reizen in de tijd.

Kom in heel wat situaties terecht – van een discussie in de bibliotheek, tot een confrontatie met Christoffel Plantijn himself. En ook de portretten die over het hele museum hangen, geven heel wat geheimen prijs.

3. In de kleerkast van Plantijn?

Wat droegen de mensen zoal in 1550? Maak je keuze uit tal van kledingstukken en waan je even in de waanzinnige zestiende eeuw. Vergeet niet je selfie te posten met #plantinmoretus!

4. Wie is de moordenaar van Balthasar?

Maak Cluedo-gewijs kennis met het museum en de bewoners. Los een fictieve moord op, of voorkom hem! Kruip in de huid van een detective en, wie weet, red jij wel het leven van Balthasar I! Let op, bij een verkeerd antwoord gaat hij een pijnlijk einde tegemoet…

5. Een groen plekje, midden in de stad

Doet Rembert Dodoens een belletje rinkelen? Rembert was stadsgeneesheer van Mechelen, lijfarts van het keizerlijke hof in Oostenrijk én schrijver van het ‘Cruijdeboeck’, na de Bijbel het meest vertaalde boek in Europa! Het boek werd bovenal gedrukt bij Platijn.

Benieuwd naar de populaire planten uit de tijd van Dodoens en Plantijn? Neem zeker eens een kijkje in de prachtige binnentuin!

Pstt, het museum wordt in het najaar nog knusser met extra leuke en interessante publieksdagen. Zo kun je op zondag 19 november 2017 naar de Kunstendag voor Kinderen (en gezinnen).

Dit moet je weten:

  • Adres: Museum Plantin-Moretus. Vrijdagmarkt 22 – 2000 Antwerpen
  • Telefoonnummer: +32 (0)3 221 14 50
  • Openingsuren: Open van dinsdag tot zondag, 10 uur – 17 uur.
  • Voor meer informatie ga naar http://www.museumplantinmoretus.be of mail naar museum.plantin.moretus@stad.antwerpen.be.

Gratis en voor niets

Zin om hier naartoe te gaan met het hele gezin, zonder dat het je ook maar iets kost? Doe dan zeker mee met onze wedstrijd! Wij geven 25 gratis familietickets weg, goed voor 2 volwassenen en max. 2 personen onder de 26 jaar! *

*Kinderen onder de twaalf jaar gaan altijd gratis mee.