Drie avonturen in Turkije

Door De Redactie

Velen reizen naar Turkije voor zon, zand en zee. Het populaire vakantieland heeft echter heel wat meer te bieden. Voor wie een dagje weg wil van de kust, tippen we hier over drie spannende avonturen.

Verwen jezelf met een bezoek aan een hamam

Hamams (stoombaden) vind je in Turkije in alle maten en gewichten. Vaak heeft de wellnessafdeling van je hotel er eentje, maar voor een originele ervaring ga je toch maar het best naar een echt oud badhuis. Bereid je voor op wat intimiteit want je wordt er – zelf poedelnaakt – gescrubd, gewassen en gemasseerd door voor jou vreemde ‘hamamci’. Bezoek een hamam in het begin van je vakantie. Na een paar dagen zonnebaden is je huid immers gevoeliger. Ben je verbrand, dan kun je een Turks stoombad maar beter vermijden omdat de scrubsessie dan heel pijnlijk kan zijn.

Bewonder het fascinerende Cappadocië vanuit de lucht

Ballonvaren over het sprookjesachtige Cappadocië is een unieke ervaring die je niet mag missen. Miljoenen jaren geleden werd deze streek in Centraal-Turkije bedolven onder vulkanische as en lava. Over de jaren heen hebben water en wind het landschap hier omgetoverd tot een vreemd en grillig natuurwonder, goed voor een plaatsje op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Ballonvaarten vertrekken vanuit Göreme en Ürgüp, op ca. 500 km ten noordoosten van Alanya en Side.

Bezoek de ruïnes van de verzonken stad Dolchiste

Voor de Turkse zuidkust, ca. 30 kilometer ten oosten van de stad Kaș,ligt het onbewoonde eilandje Kekova. Hier vind je tal van interessante bezienswaardigheden, waaronder de ruïnes van de verzonken stad Dolchiste. In de 2e eeuw vond hier een aardbeving plaats waardoor een deel van de stad onder water verdween. Langs de kust zie je de resten van huizen, trappen en sarcofagen. Onder de waterspiegel liggen fundamenten en de kademuren van de vroegere haven. Duiken is in het gebied verboden, maar je kunt de verzonken stad wel bezoeken met een glasbodemboot of met een kajak. Vertrek vanuit Kaș.

Bron: Katleen Burm voor www.orbiville.be

Partner Content