Drie fantastische citytrips in Europa

Door De Redactie

Wil je er even tussenuit? Vertrek dan een weekend lang naar een van deze drie fantastische zomersteden. Wij stippelden drie leuke citytrips in Europa voor je uit!

1. Lissabon – Stad op de zeven heuvels

Lissabon is een van de gezelligste en goedkoopste hoofdsteden van Europa met tal van mogelijkheden voor de cultuurliefhebber, de shopaholic en de feestvierder. Een absolute must is een ritje met tramlijn 28 die brengt je naar de idyllische wijk Alfama brengt. Ook een bezoekje waard is het historische stadsdeel Belém met onder meer de beroemde Torre de Belém (Toren van Belém) en het Hiëromymietenklooster Mosteiro dos Jerónimos. Fashonista's vinden hun gading zonder twijfel in de Avenida da Liberdade waar chique modehuizen als Louis Vuitton, D&G en Prada gevestigd zijn. Voor meer betaalbare prijskaartjes moet je in de Rua Augusta in het stadsdeel Baixa zijn. Wie ’s nachts de bloemetjes wil buiten zetten, moet naar Bairro Alto, dé uitgaanswijk bij uitstek. Ook de Docas, het uitgaansgebied aan de Taag, is de moeite waard.

2. Barcelona – Stad van Gaudi, Picasso, Miro en Dali

Barcelona is en blijft razend populair als weekendbestemming. De bruisende stad van Gaudi, Picasso, Miro en Dali kun je op een goedkope manier bereiken en je vindt er ook een ruime keuze van betaalbare hotels. Nodeloos te vermelden dat Barcelona met zijn prachtige gebouwen en monumenten een stad van wereldniveau is. Fashonista’s kunnen in het winkelgebied Port Vell-Ramblas-Avinguda Diagonal naar hartenlust shoppen en party animals genieten tot in de vroege uurtjes van een spetterend uitgaansleven in de wijken Port Vell, Port Olympic, Born en El Raval. Ben je van al het stappen wat moe geworden, dan kun je de batterijen opladen aan het bekende Barceloneta strand.

3. Istanbul – Brug tussen Oost en West

Istanbul was ooit de hoofdstad van het Romeinse, het Byzantijnse en het Ottomaanse Rijk en is vandaag de dag met zijn ruim 12 miljoen inwoners de grootste stad van Turkije en een van de grootste steden ter wereld. Strategisch gesitueerd op beide oevers van de Bosporus en verdeeld over twee continenten vormt deze fascinerende metropool niet alleen de brug tussen Oost en West, maar verenigt hij ook een boeiend rijk verleden met een verrassend modern heden. Wat je zeker gezien moet hebben, zijn de ‘Blauwe Moskee’ en de moskee 'Hagia Sophia', de sfeervol verlichte ondergrondse wateropslagplaats 'Basilica Cisterne' of 'Yerebatan Saray' en het sprookjesachtige Topkapi-paleis, gelegen op een van de zeven heuvels van Istanbul met een overweldigend uitzicht over de Bosporus. Helemaal al niet te missen is een bezoek aan de Grand Bazaar, een van de grootste ter wereld en voor velen hét hoogtepunt van een reis naar Istanbul.

Bron: Katleen Burm voor www.orbiville.be

Partner Content