Een Caraïbisch eiland helemaal voor jezelf

Door De Redactie
Ontsnappen aan de hectische drukte van alledag en volledig tot rust komen in een paradijselijke omgeving? Het echte Robinson Crusoë-gevoel ervaren op een prachtig Caraïbisch eiland? Ook al is het niet altijd even goedkoop: het kan! Hier geven wij een kort overzicht.

1. Anguilla

Het ruim 25 km lange Caraïbische eiland Anguilla trakteert je met zijn afgelegen baaien, parelwitte stranden en helderblauwe zee op een oase van rust. Hierheen komen ook bekende sterren als Robert de Niro, Brad Pitt en Rod Stewart voor privacy en afzondering.

2. Barbuda, Antigua en Barbuda

Op het 161 km2 kleine paradijselijke Barbuda met zijn vele prachtige witte en roze zandstranden kom je gegarandeerd tot rust. De kristalheldere zee met zijn schitterende koraalriffen en kleurrijke vissen vormt een heus zwem-, duik- en snorkelparadijs.

3. Cayo de Agua, Los Roques

De prachtige archipel Los Roques ten noorden van de kust van Venezuela kust bestaat uit een honderdtal kleine eilandjes. Op het verlaten Cayo de Agua vind je de mooiste zandstranden van de Caraïben – helemaal voor jou alleen!

4. Grenada

Het eiland Grenada wordt als een van de mooiste van de Caraïben beschouwd. Prachtige regenwouden, verfrissende watervallen, fraaie kratermeren, afgelegen baaien, parelwitte stranden, prachtige koraalriffen en veelkleurige vissen maken het eiland tot een waar paradijs.

5. Harbour Island, Bahama’s

Het 4 km2 minuscuul kleine Harbour Island voor de kust van Eleuthera verrast je met de bijzondere schoonheid van zijn 3 kilometer lange roze zandstrand. Bovendien straalt het eiland op de Bahama’s met vrijwel geen gemotoriseerd verkeer een enorm gevoel van rust uit.

6. Little Cayman, Caymaneilanden

Op Little Cayman met zijn tropisch groene omgeving, prachtige stranden en azuurblauwe lagunes waan je je zonder meer in het aards paradijs. Rond het eiland vind je een van de mooiste koraalriffen van de Caymaneilanden. De duiklocatie Bloody Bay Wall bezorgt je beslist een onvergetelijke ervaring.

7. Montserrat

Op het paradijselijk groene eiland Montserrat kun je in alle veiligheid de enige actieve vulkaan in de Caraïben bekijken. Naast deze spannende attractie zorgen unieke parelgrijze vulkanische zandstranden, kleurrijke koraalriffen en het exotische waterleven voor een hemelse vakantie.

8. Petit Saint Vincent, Saint Vincent en de Grenadines

Petit Saint Vincent is een van de 32 exotische eilandjes die allemaal samen de Grenadines vormen. De idyllische witte zandstranden met hier en daar een eenzame palmboom en het azuurblauwe water van de zee doen je alle stress vergeten.

9. Saint Lucia

Op het druppelvormige Caraïbische eiland Saint Lucia is van druk massatoerisme absoluut nog geen sprake. Hier staat de ongerepte natuur, gekenmerkt door een adembenemend vulkanisch landschap in het zuiden en groene valleien en blauwe baaien in het noordwesten, garant voor een ontspannen en rustgevende vakantie.

10. Tobago, Trinidad en Tobago

Tobago is het kleinste van de twee eilanden die samen de republiek Trinidad en Tobago vormen. Hier kun je, ver weg van het massatoerisme, genieten van een ontspannen leventje in klassieke Caraïbenstijl. Prachtige afgelegen baaien, mooie koraalriffen en een frisgroen regenwoud vormen het sprookjesachtige kader voor een onvergetelijke droomvakantie.

Vergelijk hier de prijzen van vliegtickets
Vergelijk hier de prijzen van hotels

(Bron: www.Orbiville.be)

Partner Content