Een productieve werkplek in 8 stappen

Een productieve werkplek in 8 stappen

Stap 1 : Natuurlijk licht

Natuurlijk licht geeft je hersenen zuurstof zodat je beter kunt werken. Plaats daarom je werkplek bij voorkeur aan een raam zodat je voldoende daglicht binnenkrijgt.

Stap 2 : Kies de juiste kleuren

Bepaalde kleuren in je interieur zorgen voor een hogere concentratie. Ben je snel afgeleid ? Kies dan voor blauwe, rode, gele of witte muren en accenten.

Stap 3 : Zorg voor groen

Een kamerplant zorgt niet alleen voor zuurstof, het maakt je ook productiever. Het is wetenschappelijk bewezen dat een plant tot 12% meer productiviteit zorgt !

Stap 4: Verschillende lichtbronnen

Als het te donker wordt heb je aan daglicht niet genoeg. Het felle licht van je laptop is echter onvoldoende als lichtbron. Verschillende kleine lampen verspreiden over de hele ruimte zijn beter voor je ogen.

Stap 5 : Organiseer

Zorg dat je ‘s ochtends meteen kan beginnen werken. Je bureau netjes achterlaten maakt het voor jezelf makkelijker om iets terug te vinden. Een goed opbergsysteem kan je helpen om te organiseren.

Stap 6 : Maak een takenlijst

Een to-do lijstje geeft een goed zicht op je dagplanning. Begin met de meest lastige taak en eindig met een minder moeilijke. Stel realistische doelen voor jezelf en laat genoeg tijdspeling.

Stap 7 : Verlies geen tijd

Plan je telefoontjes en het beantwoorden van mails.  Zo leg je de focus op één ding in plaats van te multitasken en word je minder snel afgeleid door binnenkomende mails en telefoontjes.

Stap 8 : Ontspan

Geef jezelf voldoende tijd en ruimte om te ontspannen. Ga een blokje rond, lees een paar pagina’s in een boek, kijk een filmpje op het internet…Iedereen kan wel iets vinden om te ontspannen. Na die korte pauze kan je er weer invliegen !

 

LEES MEER :

Bureau - orde op zaken !

8 tips voor een gezonder werkleven

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)