WIN EEN WEEKENDJE WAASLAND

Wandelen en fietsen, shoppen en genieten

Samen met Toerisme Waasland

 

Lente geeft kriebels om eropuit te trekken. Zet je zinnen eens op het Waasland, want in dat verborgen, rustige hoekje tussen Schelde en Nederland valt er verrassend veel te beleven. Genoeg om een heel weekend te vullen. Daarom verklappen we ook graag enkele verrassende logeertips.

 

Bloesem bij Sint-Gillis-Waas

 

In de lente vullen witte en roze bloemenwolken het Waasland. Wandel (of fiets) langs de Fruitroute in Sint-Gillis-Waas, goed voor 9 km lenteschoon. Hou halt voor een appel- of perensapje tussen de fruitbomen, op het terras van de Zevenster. De route is gratis te downloaden

www.sint-gillis-waas.be

 

Op weg langs gezellige bierhaltes

Zodra de lentezon zich laat zien, heb je zin om naar buiten te trekken, de natuur in, te voet of op de fiets. Maar wat is één van de leukste onderdelen van een fietstocht of wandeling? De gezellige halte! Daar hoef je niet lang naar te zoeken in het Waasland. Je vindt er volop kroegen, brouwerijen en bierroutes om te fietsen of wandelen. Kies een zonnig terrasje met mooi uitzicht en geniet, met een frisse pint erbij natuurlijk! Op de fiets- en wandelkaart Plan Bier van het Waasland staan vier fietsroutes en drie wandelroutes, langs 66 charmante cafés en kroegen in het Waasland.

www.planbier.be

 

Genieten aan het water

Niks heerlijkers dan een zonnige dag aan het water. En water is er volop in het Waasland: traag vloeiend in brede rivieren zoals Schelde en Durme, maar ook glitterend in kreken en plassen. Altijd is er een terrasje, kasteel of mooi natuurplekje in de buurt. Ga bijvoorbeeld Oeverlopen in het overstromingsgebied van de Schelde, bij de kreken van Kruibeke en Temse. Vergeet niet een verrekijker in je rugzak te stoppen, om de talrijke bijzondere vogels te spotten.

www.oeverlopen.be

 

Flaneren en shoppen

Vraagt je outfit dringend om wat fleurig lentenieuws? Of zoek je dat ene stuk vintage voor je woonkamer? Het zou wel eens kunnen dat je het vindt in het Waasland.

  • In Sint-Niklaas leiden zes verrassende winkelwandelroutes, elk met een eigen thema, je langs de leukste adresjes: ‘Zoetebek’, ‘Vintage’, ‘De decorateur in jezelf’, ‘Op (jouw) maat’, ‘M’as tu vu’ en ‘Tot de verbeelding’. De routes staan beschreven in de OH-gids. Wist je trouwens dat Sint-Niklaas veel aandacht besteedt aan mooie winkelstraten? De vernieuwde Stationsstraat werd aangelegd met beplanting door Daniel Öst, de bekende plantenkunstenaar, met wortels in Sint-Niklaas. OH-gids downloaden via www.sint-niklaas.be.
  • Beveren profileert zich als het grootste winkeldorp van Vlaanderen. Het is er gezellig winkelen in het centrum, met de lange winkelstraat, en in de Warande. Je vindt er bijzondere boetiekjes, zoals het pand waar iedereen zijn kunstwerken te koop mag aanbieden. www.winkeldorp.be

 

Museumverhalen over historie en breien

SteM is de verzamelnaam voor enkele stedelijk collecties, ondergebracht in een oude fabriekshal. Drie verhaallijnen lopen er door het SteM: mens en materie, mens en machine, mens en zijn lichaam. En liefhebbers van industriële archeologie halen hun hart op in het breiatelier. Sint-Niklaas was jarenlang een van de belangrijkste producenten van breigoed in België. Het atelier heeft de sfeer van een fabriek dankzij de uitgebreide collectie nog werkende machines. Je kan er luisteren naar verhalen van mensen die in ‘den brei’ hebben gewerkt, in de jaren 30 of vlak na de WOII, maar ook uit de minder goede tijden van de jaren 70 en 80.

Zwijgershoek 14, musea.sint-niklaas.be/stem/collectie

 

4 x Lentelogeren in het Waasland

  • B&B Fruithof Tack: midden in de bloesem van Sint-Gillis-Waas

Zes fruitige kamers telt de B&B van Fruithof Tack, tussen de appel-  en perenbomen in Sint-Gillis-Waas. Ann en Joris verwelkomen je van harte op hun fruitbedrijf. ‘s Morgens is een fruitig ontbijt de ideale start van mooie wandeling of fietstocht.

Extra troef: het verwarmde dakzwembad, dat op koudere dagen wordt overdekt. Met terras, ligstoelen, barbecue en open haard, winter en zomer.

Prijs per kamer (2 personen) 99 euro met ontbijt

 

  • B&B De Koolputten: Splinternieuw small hotel bij de Durme

De Mirabrug is een van de meest schilderachtige plekjes in ons land. Precies daar ligt B&B De Koolputten. Het gebouw werd knap gerenoveerd. Wandelaars en fietsers vinden er mooie routes door het natuurgebied Den Bunt, langs het stilstaande water van de oude Durme of de oevers van de Schelde.

Extra troef: voor zowel een drankje, lunch als diner kan je terecht in de brasserie. Van op het gezellige terras heb je een mooi uitzicht over de Durme.

Kamer met ontbijt (2 personen) 135 euro.

 

  • Kampeerterrein De Vlasaard: kamperen in de rust tussen Hulst en Sint-Niklaas

Op het mooie, rustige kampeerterrein De Vlasaard logeer je in het groen: bij de visvijver, bij één van de drie speelplaatsen of bij het openluchtzwembad. Je mag er een eigen tentje opstellen, maar er zijn ook caravans en chaletjes te huur. Het verzorgde, verwarmde sanitair is vernieuwd. Ideaal voor het complete helemaal-weg-gevoel in eigen land.

Extra troef: uitstapjes naar Hulst en Sint-Niklaas zijn aanraders, maar de meeste gasten verkennen het groene Waasland, te voet of met de fiets.

Prijs 55 euro per woning

 

  • Baz en B&B Baz: schilderachtig dorpje Bazel langs de Schelde

Een modernistische dokterswoning uit de jaren 60 werd knap gerenoveerd als B&B. Twee kamers liggen zelfs in de mooie tuin, zodat je echt midden in het groen logeert. Je logeert er in Bazel, één van de mooiste dorpen van Vlaanderen. Na 100 meter ben je in het natuurgebied de Polders van Kruibeke. De veerboten over de Schelde brengen je naar andere wandelgebieden en sinds vorige zomer vaart er zelfs een waterbus die je in 17 minuten naar het Antwerpse Steenplein brengt.

Extra troef: in het groen van de mooie, natuurlijke tuin zit een sauna met buitendouche verscholen. De zwemvijver met plantenzone wordt verwarmd van april tot oktober.

310 euro per woning (6 personen) of 85 euro B&B (kamer twee personen)

 

Win een weekendje weg in het Waasland (t.w.v. 250 euro)