Three beautiful young woman with swimsuit and sun hat sitting by the poolside of resort swimming pool during summer holiday.

3 redenen om een vakantie te boeken buiten het hoogseizoen

Niets zo leuk als uitkijken naar een deugddoende vakantie. Al willen we allemaal liefst zo goedkoop mogelijk op reis vertrekken. De oplossing? Buiten het seizoen reizen! En er zijn tal van andere redenen waarvan niet alleen je portefeuille maar ook jij heel erg blij wordt.

Goedkoop reizen

Wie buiten het hoogseizoen op vakantie gaat, betaalt een flink pak minder voor het vliegtuig. Ryanair stunt bijvoorbeeld het hele jaar door met spotprijsjes. Neem je daarnaast alleen handbagage mee? Dan ben je ongeveer evenveel kwijt als voor een dagtrip met de trein in België. Absurd, toch? Hou ook zeker de last minutes en promoties van reiswebsites in de gaten. Daarmee kun je vaak voor een prikje op vakantie vertrekken. Vlucht, verblijf en huurauto inclusief. Handig!

Voordelig verblijf

Niet alleen vakantiehuisjes, ook hotels hebben buiten het hoogseizoen aanzienlijk lagere prijzen. Omdat de vraag lager is, worden de prijzen meteen een stuk aangenamer. Dat zie je ook op Eliza was here, waar je unieke accommodaties kunt boeken, en Airbnb bijvoorbeeld. Ook het personeel is vaak een pak vriendelijker omdat ze onder minder stress moeten werken.

Foto: Aresti Villas

Betaalbare bezienswaardigheden

Oké, aan de Sagrada Familia sta je altijd in de rij, maar er zijn een heleboel bezienswaardigheden die de moeite zijn om in het laagseizoen te bezoeken. Goedkopere tickets en kortere rijen? Yes, please! Enige minpuntje: ook de openingsuren zijn vaak aangepast aan het seizoen, dus zijn attracties mogelijk minder lang geopend dan in het hoogseizoen of misschien zelfs gesloten. Best even checken, dus!

Lees ook:

 

Partner Content